Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6537077 www.bgdnes.bg

Гаргата плаши жрици с албанската мафия

Галин Бенчев-Гаргата ни плашеше с албанската мафия! Това проговорили пред разследващите част от жриците, заработвали за ботевградския ромски сутеньор, научи "България Днес" от материалите по делото. Галин Гаргата е обвинен като тартор на сводническа група за трафик на жени към Италия с цел разврат. На сметката му висят обвинения за склоняване на шест жени, като спецсъдът го осъди на 8 години затвор на първа инстанция. Според обвинението в схемата са участвали брат му Петко Сенатора, синът на Петко - Стамен Стаменов, сестрата на Гаргата Пенка Митева и синът й Стамен Митев, както и половинката на Гаргата - Петя Бадева.
Те навивали момичета от ромската махала в Ботевград да изкарват пари от платен секс в италианския курорт Марина ди Лесина, сочи прокуратурата. Разказвали, че има много работа и ако се трудят, "ще си оправят живота". Пищните пеперудки били превеждани през Гърция и качвани на кораби към Италия.
Там били изпращани на близката магистрала SS16, наричана от тях "Шестнайската", докъдето ги карала Пенка. Те трябвало да обслужват загорели клиенти срещу 30 евро за секссеанс и 20 евро за свирка, като дават на Гаргата част от печалбата. Първоначално той искал от всяка по 20-30 евро на ден, но постепенно таксата нараснала до 80-100 евро.

Обяснявал, че парите са като такса „спокойствие“, за да не ги закачат представителите на албанската мафия. Плашел ги, че ако не плащат, албанците ще дойдат и ще ги набият. Мотивирал ги да работят, защото "албанците били много лоши". В дните, когато жриците не изкарвали нищо, пак трябвало да внасят такса "за място и закрила".
Една от проститутките - Вяра Михайлова, останала изненадана от таксата, защото в родината никой не й споменал за нея. Дори и да се разочаровали, платените момичета не могли да се върнат в България, защото Гаргата им взимал личните карти. По данни от разследването всяка от жриците изкарвала по 300-400 евро дневно. Парите се прибирали лично от Галин Гаргата или от роднините му, когато го нямало.

Реклама

Любопитното е, че на 18 април 2012 г. Гаргата, брат му, племенникът му се признават за виновни като група за трафик на жени и сключват споразумение с прокуратурата, като се отървават с ниски наказания. Гаргата и племенникът му получават по 3 г. условно, а Петко Сенатора се измъква с 2 г. условно. Те признават, че са пласирали жени в района на италианските градове Фоджа и Бари и курорта Марина де Лесина, като са действали от 2009 г. до 25 август 2011 г., когато са задържани.
Това не ги спира и те се сдобиват с нови обвинения за същата дейност с период от 26 август 2011 г. до края на 2014 г., като според разследващите към групата се присъединили тримата други роднини. Защитата на Гаргата оспорва обвинението, като уточнява, че на 26 август 2011 г. той е бил в затвора и че няма как за един ден да сформира престъпна банда. Магистратите го оправдават на първа инстанция за това - да е действал между август и октомври 2011 г. Сега групата чака присъда на втора инстанция.
* Очаквайте в следващ брой още за подвизите на сутеньорската банда.


Сутеньор бачка на полето

Този път сутеньорите твърдят, че са невинни и обвиняват други хора в натиск върху свидетели. Стамен Стаменов се оправдал, че бил в Италия, за да върши селскостопанска работа. Представил и документи, които обаче въобще не били заверени. Междувременно жриците го натопили, че не е работил на полето, а ги е охранявал на магистралата.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама