Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6613883 www.bgdnes.bg

Петев спаси Ники М.

Добромир ДОБРЕВ

Българин подаде ръка на вратаря Николай Михайлов и спаси кариерата му. 31-годишният бивш национал дълго време стоеше без отбор и никой не го искаше. Вчера той официално подписа договор с един от местните грандове "Омония" (Никозия). 29-годишният българин мина успешно медицински тестове и парафира за шест месеца с опция за още една година.
Старши треньор на този отбор в четвъртък официално стана Ивайло Петев. Бившият национален селекционер на България ще има тежката задача да стабилизира тима, който се намира на незавидното 11-то място от 14 отбора. Любопитното е, че Ники М. е бил желан от предишния треньор на отбора Памбос Христодуло. Той обаче бе уволнен е трансферът увиснал със страшна сила. Тогава лично шефът на БФС Борислав Михайлов се обадил на Петев, за да го помоли да вземе сина му.


Ивайло и Боби са в добри взаимоотношения. Кмета е решил да върне услугата, че бе назначен преди време да води националния ни отбор. След това той напусна доброволно, за да поеме хърватския "Динамо" (Загреб), а футболната централа се облажи с тлъста неустойка. Сега Петев лично дал зелена светлина за привличането на Ники Михайлов. Вратарят ще трябва да замени Константинос Панаги, който е аут до края на сезона заради контузия.
"Ще се опитаме да стабилизираме отбора, но няма да е лесно. Ще ни трябва време. Първата ми задача е да помогна психологически на играчите. Идвам в "Омония", за да класирам отбора в евротурнирите. Ще трябват големи усилия, за да върнем хората на стадиона", каза Петев в първото си интервю пред клубния сайт на тима.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама