Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6616987 www.bgdnes.bg

Баджанак на Гришо му скочи

Бившият треньор на Григор Димитров - Патрик Муратоглу, определи българина за блъскач. Френският специалист беше част и от любовен триъгълник с Гришо, в който беше замесена звездата Серина Уилямс. Американската машина имаше кратка връзка с Григор, а след това разведе Муратоглу, който по същото време беше треньор и на двамата.

"Не е достатъчно да блъскаш топката, за да станеш шампион - коментира Патрик Муратоглу пред "Скай Спортс". - Опитвах се да обясня това на Григор Димитров, когато работех с него. Казвах му: "Недей да слушаш този, който ти казва, че имаш талант. Дадеността те кара да вярваш, че можеш да успееш без да работиш. Затова талантът е много опасен. Всъщност по-голямата част от играчите с дадености страдат от това."
Докато Диимтров работеше с Муратоглу, така и не успя да спечели турнирна титла. Двамата бяха заедно до ноември 2012-а. В момента французинът се изявява и като специален анализатор на "Евроспорт".
Муратоглу направи още едно противоречиво сравнение. Според него скандалният австралиец Ник Кириос има повече талант от Александър Зверев, който едва на 20 години стана щ3 в света.
"Кириос има талант, но още не е готов да спечели турнир от Големия шлем - коментира франзуцинът. - Не се труди достатъчно упорито. Не умее да поддържа формата си. Греши доста. Зверев вероятно има по-малко талант, но ако отдадеш цялата сила и емоция на спорта, победите идват."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама