Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6727152 www.bgdnes.bg

Рино пуска резерви срещу "Лудогорец"

Треньорът на "Милан" Дженаро Гатузо ще даде шанс на част от резервите си в мача от Лига Европа срещу "Лудогорец", прогнозират медиите в Италия.

Има голяма вероятност атаката на домакините да води Андре Силва, а не Кутроне, който бе титуляр в Разград.

Реклама

В защитата също се очаква да има промени.

Нападателят Кутроне се отличи с един гол срещу "орлите" и спечели дузпата, от която падна второто попадение на "Лудогорец Арена". Той може да остане на пейката утре и да влезе през второто полувреме при необходимост.

"Росонерите" си тръгнаха с комфортен аванс от три чисти гола и това до голяма степен предрешава крайния изход от сблъсъка с българския шампион.

Очаква се "Милан" да пести сили на "Сан Сиро", защото на отбора предстоят тежки битки в "Серия А".

"Няма да подценим Лудогорец - твърди обаче Гатузо пред медиите в Италия. - Да ви кажа честно, обмислях да дам почивен ден на моите играчи, но това няма да се случи. По-добре е да сме заедно. Ще сме на базата "Миланело", но ще тренираме по-малко от обикновено. Не искам да оставям нищо на случайността. "Лудогорец" е много бърз, трябва да внимаваме с тях."

След мача с "орлите" отборът на Гатузо гостува на "Рома" в неделя. На 4 март идва дербито с "Интер".

"Милан" започва да се представя все по-стабилно след колебливия старт под ръководството на Рино.

Реклама

Наставникът е засипан с хвалби от големия треньор Карло Анчелоти, който изведе "червено-черните" до два триумфа в Шампионската лига - през 2003 г. и 2007 г.

В неговия състав като футболист тогава играеше и самият Дженаро Гатузо.

"Рино е истински водач - казва Анчелоти пред "Газета дело спорт". - Под негово ръководство всички футболисти са като юмрук. Те са готови да влязат за него в огъня. Тези отношения са от изключително важно значение. Гатузо е душата на „Милан“. Следя представянето на отбора и се радвам, когато побеждават. Сега Рино налага своя стил. Неговата цел е да се докаже пред критиците.

"Нужно е време, за да се създаде необходимата химия между играчи и треньор. Понякога това отнема години, а Гатузо го направи за месец.

Ако продължава така, може да се класира в Шампионската лига. "Милан", "Рома" и "Лацио" ще спорят за място в четворката. "Интер" изпитва трудности и едва ли ще успее да се вмести в Топ 4."

Междувременно стана ясно, че "Лудогорец" ще може да разчита на десния защитник Сисиньо срещу "Милан".

Бразилецът напусна принудително мача със "Славия" в понеделник, но се оказа, че травмата му не е сериозна и ще може да играе на "Сан Сиро".

Под въпрос остава Лукас Саша. Той ще премине ядрено-магнитен резонанс, за да се разбере колко сериозна е контузията му. Бразилецът получи травма в бедрото по време на срещата с "белите" и бе заменен още в началото на мача.

Реклама
Реклама
Реклама