Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6733179 www.bgdnes.bg

Щафетата ни не завърши

Българската щафета в биатлона 4х7,5 км не успя да завърши олимпийското състезание. Отборът се движеше на последните позиции до третата стрелба на Димитър Герджиков. Той направи общо две допълнителни обиколки, след което се отказа.

Титлата спечели изключителният отбор на Швеция (Пепе Фемлинг, Йеспер Нелин, Себастиан Самуелсон и Фредрик Линдстрьом). "Тре кронур" финишира за 1,15:16,5 ч. Скандинавците изстреляха само седем допълнителни патрона, без да въртят обиколка. Големите фаворити от Норвегия останаха със сребро. За втора поредна олимпиада тимът беше провален на последния пост от Емил Хегле Свендсен. До заключителната стрелба той се движеше успоредно с Линдстрьом, но използва три патрона и навъртя една обиколка.

Реклама

Тройката допълни Германия (3 нак. обиколки и 10 патрона). Немците изоставаха едва с десетина секунди при последното предаване на щафетата, но Зимон Шемп се провали при стрелбата.

Красимир Анев тръгна много силно за България. Той стреля без грешка от положение легнал и излезе трети във временното класиране. От положение прав самоковлията изпука три допълнителни патрона и навъртя обиколка. На втори пост Антон Синапов остави надеждите и предаде на 14-а позиция от 18 стартирали отбора. Герджиков беше много стабилен през сезона, но в най-важното за него състезание се пропука при лошите атмосферни условия. На четвърти пост беше Владимир Илиев, който така и не успя да стартира.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама