Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6867829 www.bgdnes.bg

Експерт на "Скай Спортс" за Димитров - Нишикори: Не мога да повярвам!

Григор Димитров загуби още в първия си мач на турнира в Рим от Кей Нишикори с 7:6 (4), 5:7, 4:6. Но двубоят му с японеца спечели овациите на куп тенис експерти по света.

"Не мога да повярвам какво гледах!", възкликна бившият тенисист Марк Печи по повод маратонския мач, който продължи 2 часа и 55 минути. В момента британецът е най-изявеният експерт на "Скай Спортс".

Реклама

"Двамата сътвориха куп вълнуващи мигове, включително един епичен момент при 4:4 в решаващия трети сет - допълни Печи. - Тогава Димитров падна на клея при точка за пробив, но само за да се изправи и да продължи срещата. В крайна сметка Нишкори победи."

Японецът логично беше много щастлив от победата си.

"Бе страхотна битка - заяви Нишикори. - И двамата играхме страхотен тенис, имаше много спадове и възходи, но успях да победя. Инициативата бе ту в единия, ту в другия, но се радвам, че в крайна сметка успях да победя. Опитвах се да атакувам втория му сервис, да бъда агресивен на ретур."

Димитров може да загуби четвъртото си място в света след отпадането в Рим. Двама са тенисистите, които имат шанс да го изместят от понеделник. Това са Марин Чилич и Хуан Мартин дел Потро. Двамата продължават напред в турнира и при добро представяне може да пратят Гришо на шесто място през следващата седмица.

Българинът благодари за поздравленията по случай 27-ия му рожден ден.

"Искам да благодаря на всички за страхотните съобщения и подкрепа на рождения ми ден - сподели той. - Наистина значат много. Не постигнах желания резултат в Рим, но се връщам обратно на работа и продължавам с високо вдигната глава. Вече съм развълнуван за "Ролан Гарос"."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама