Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6877465 www.bgdnes.bg

Котка мутреса ходи с охрана

Пакостници на четири крака 

Змия се вози в такси, оси прекратиха мач 

Котарак хулиган нападна беззащитна катерица в София и вдигна пожарната накрак. Прочулият се в цялата страна като разбойник Васко бе задържан за 24 часа, а съседите го описаха като хитър, опасен и безскрупулен рецидивист.

"България Днес" представя и други пакостници на четири крака, с които шега не бива.

На топмясто се нарежда бургаска писана, която показа, че в XXI век и котките имат охрана. Случаят е от уикенда, когато изтънчената маца се разхожда на един от местните пазари. Забелязва я пинчер, воден от 77-годишен мъж. Миниатюрното куче започва да задява котката, но в този момент зад нея изскача голям пес, който наръфва ухажьора и неговия стопанин. Като една истинска мутреса писаната стои отстрани и чака бодигардът й да свърши мръсната работа.

Реклама

Но не само котките са способни на пакости заради храна. В Южна България са се заселили лисици гамени, които не оставят един почивен ден на местните. Рижавите хищници са се настанили в обезлюдени къщи по селата и ден и нощ тарашат кокошарниците. Стопаните по цял ден бдят около кокошките, а някои дори вечер ги прибират в летните си кухни или избите, за да ги запазят живи.

Сред хищните бозайници има и ученолюбиви. В началото на този месец един от тях толкова се улисва в жаждата за нови знания, че се губи в подземието на Тракийския университет. Налага се на място да пристигне специализиран екип, който да помогне за залавянето и извеждането на лисицата от сградата.

Отново в началото на май месец влечуго показа, че такситата не са само за хората. Мързелива змия реши да използва услугите на таксиметров шофьор в Благоевград, но го вкара в истински екшън. Студенокръвното се настани удобно върху предното табло на жълтата кола, очаквайки да спести някой и друг километър влачене по улиците. За зла беда шофьорът я забелязва, докато вози клиент, и започва да криволичи по пътното платно като луд. В един момент спира колата и започва да бяга панически, оставяйки клиента да се оправя с неканения гост.

Една крава завинаги ще остане в историята със своята мечта да играе футбол. Тревопасното животно нахлу миналото лято на терена по време на мач на "Ботев" (Пловдив) срещу кипърския АЕЛ. Въпреки голямото желание на добичето да вкара някой гол спортистите го изведоха от терена и го сложиха на резервната скамейка.

Историята помни и мерака на дивите оси да станат част от спортните среди. Насекомите прекъснаха дербито между отборите на "Беломорец" и "Вихър 1931" в Търговищко в края на септември миналата година. Осите се бяха ориентирали по-скоро към ръгби мач, защото не спряха да се бутат измежду футболистите. Раздразнени, че не могат да проведат своето спортно събитие, те ужилиха вратаря на единия отбор и прекратиха срещата.

Реклама

Сред хулиганите се открояват и два пръча. Единият обикаля безпризорен в Шумен и си търси нов дом. След трескаво обикаляне по булевардите животното най-накрая открива перфектното за него жилище в новостроящ се комплекс. Пръчът дори се разхожда по терасите на обекта, за да се увери, че не бърка с избора си.

Друг пръч обаче не проявява толкова благ нрав. Преди няколко години агресивният козел влиза в схватка със 78-годишен дядо. Намесва се полицай с електрошок, но дори той не помага и агресорът погва и униформения.

За гларусите открай време се знае, че са нахални, но пък един от тях изпъква с възпитание. Гошо е опитомен от бургазлия и се храни само ако той му даде от ръката си. Освен това си знае името и пристига всеки път щом дядо Стоян го повика.

Катерица краде тоалетна хартия

Дяволита катерица прави набези в зона за къмпингуващи в канадската провинция Алберта и краде тоалетната хартия. Криста Лоурънс била на къмпинг със семейството си, когато хитрото животно сграбчило края на хартията от мъжката тоалетна и бързо започнало да я развива.

Гризачът се върнал десетки пъти до къмпинга да краде, като влязъл и във WC-то за жени, след като запасите в мъжката тоалетна свършили.

Доли ТАЧЕВА

Реклама
Реклама
Реклама