Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6914364 www.bgdnes.bg

"Левски" и Роси се разминават

Делио Роси и "Левски" показаха сериозно разминаване в позициите си по изтичащия договор на халфа Васил Панайотов. Контрактът на юношата на "сините" няма да бъде подновен и той става вторият играч, който напуска след Роман Прохазка.

Преди първата тренировка от клуба официално обявиха, че Панайотов няма да остане, тъй като не попада в плановете на треньора. Дотук добре, но ... Само минута по-късно Роси обясни как съжалява, че халфът няма да продължи да е част от отбора му.

Реклама

"Съжалявам, че Роман си тръгва, а договорът на Панайотов не се подновява", каза италианецът.

Освен това той на няколко пъто обясни, че "Левски" трябва да се подсили с новои играчи, ако иска да настигне "Лудогорец" и ЦСКА-София. Той не е никак доволен от факта, че до момента няма нито едно попълнение. "Сините" имат по-малко от месец до първия си официален мач - на 12 юли в Лига Европа.

Засега се знае, че "Левски" е близо до подпис с швейцарския халф Давиде Мариани. Очакваше се той да бъде представен още на първата тренировка, но това не се случи. Вчера той трябваше да премине медицински прегледи. Близо до подпис е и чуждестранен вратар.

"Сините" проявяват интерес и към нападател от португалското първенство. Това е Жаилтон Алвеш Миранда - Кука, от "Боависта". 27-годишният национал на Кабо Верде е в бившия тим на Стойчо Младенов от миналото лято. Изиграл е 27 мача, в които се е отчел стри гола и една асистенция. За Кабо Верде е записал 14 двубоя. В тях има едно попадение.

Ръководството на "Левски" вече се е свързало с колегите си от португалския клуб и агентите на играча, за да разбере каква е цената на нападателя. След това ще реши дали да започне преговори за привличането му.

Реклама
Реклама
Реклама