Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6922408 www.bgdnes.bg

Легендата на "Амкар" Георги Пеев: Черчесов превърна Русия в юмрук!

Русия мачка наред на световното, а страната е в еуфория от представянето на командата на селекционера Станислав Черчесов!

След като „сборная“ отнесе Египет с 3:1, тимът на практика си осигури участие на осминафиналите.

Реклама

"Работил съм с Черчесов

и бях изненадан от слабите резултати в контролите преди мондиала - призна пред "България Днес" Георги Пеев, който има десетгодишен стаж като футболист на руския "Амкар" (Перм). - Приятно съм изненадан от атакуващия стил на „сборная“ и от високата резултатност на отбора. Победиха убедително Саудитска Арабия и Египет, но това са тимове, които не би трябвало да затруднят руснаците. Трудното тепърва предстои, защото на осминафиналите най-вероятно ще се сблъскат или с Португалия, или с Испания.

Според мен Русия

има по-големи шансове да продължи на четвъртфинал, ако играе с Португалия. Но „сборная“ ще върви напред стъпка по стъпка. Вижда се, че Черчесов е изградил отбор, който действа като юмрук.

В индивидуален план съм впечатлен от представянето на Головин, Игнашевич и Дзюба."

Каквото и да се случи оттук нататък, националният отбор на Русия може вече да се гордее с престижен рекорд. След първите два мача „сборная“ има 6 точки и голова разлика 8:1.

Статистиката показва, че това е най-доброто начало на страна домакин на такъв етап от турнира.

През 1934 година Италия също вкарва 8 гола в два мача, но допуска две попадения във вратата си.

Срещата на "Санкт Петербург арена" отчете и друг любопитен факт. На трибуните присъстваха 64 468 зрители, което е рекорд за новия стадион на "Зенит".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама