Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6977227 www.bgdnes.bg

Везенков-баща за трансфера в Гърция: Сашко нямаше как да откаже

Баскетболната звезда Александър Везенков нямало как да откаже офертата на "Олимпиакос" и личното обаждане от прочутия американски треньор Дейвид Блат. Това разкри бащата на българина - Сашо Везенков.

"Имаше и други обаждания. Помислихме вариантите. Признание е, че дори неговият бивш наставник в "Барселона" Сито Алонсо го искаше в "Цедевита". Явно е видял нещо в него. Имаше варианти и за Турция - обясни Везенков. - За Сашко е по-добре в "Олимпиакос". Сега вече е по-готов да се включи в голям отбор. Всичко е в неговите ръце. Важно е да работи здраво. "Олимпиакос" е доста голям тим. На нивото на "Барселона" е. Би трябвало да няма нужда от адаптация в Атина."

Реклама

Крилото на националния отбор ще има възможност да се учи от куп живи легенди на гръцкия баскетбол.

"Там са Спанулис и Принтезис - допълни Сашо Везенков. - За Сашко това е невероятно. Преди имаше възможност да се учи от голямо име като Наваро в "Барселона"."

Бащата на най-добрия български баскетболист има особено мнение за отношението към Везенков в каталунския гранд. През последните месеци в клуба той не получаваше възможности за изява.

""Барселона" е голям отбор. Чест е да си част от него, дори да играеш хокей - обясни Сашо Везенков. - Още повече него го взеха на 20 години. Имаше доста по-опитни и класни баскетболисти на неговия пост. Така бяха решили треньорите. Не може да упрекваме никой. Вероятно и той е имал недостатъци. За разлика от мениджърите гледам да посочвам реалните неща."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама