Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7003083 www.bgdnes.bg

Майката на Демирева: Мирела скача за златото!

"Дъщеря ми ще скача за златото!", уверена е Валя, майката на олимпийската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева. Тази вечер 28-годишната българка ще атакува титлата на европейското първенство в Берлин (Гер). Финалът стартира в 20.22 ч.

В квалификациите Демирева беше безупречна. Тя направи два последователни успешни опита на 186 и 190 см. Височините бяха достатъчни, за да продължи напред в надпреварата.

Реклама

"Спокоен си в сектора, когато си свършил работата - смята Валя Демирева, която спи в една стая с Мирела в Берлин. - Не бях изненадана от резултатите. Но за финала нищо не се знае. Състезанието започва наново. Важното беше да премине квалификациите, без да се хаби."

Мирела е изключително фокусирана преди битката за медалите.

"Не говори много - добави Валя Демирева. - Има страхотна психика. Много е силна в това отношение. Винаги сама се е оправяла. Не се оплаква. На мен най-малко, защото знае, че започвам да се притеснявам."

Секторът на стадиона в Берлин позволява на българката да направи своя разбег, който е най-дългият в сравнение с нейните конкурентки.

"Трудно е да го направи, защото не всички стадиони позволяват - отбеляза Валя Демирева. - Набира много висока скорост, защото е по-лека от останалите и не може с всичките контузии да отскача толкова от място. Доста хора смятаха, че този разбег не е за нея, но тя вярваше и се видя, че постигна 2 м с него."

Самата Демирева не беше много доволна от скоковете в квалификациите.

"Запазих сили за петък - коментира лекоатлетката пред sportal.bg. - Една от основните цели беше да усетя пистата. Нямам стратегии за финала. Ще скачам за първото място. Познавам моя потенциал. Знам, че мога да стана първа. Никой няма по-големи очаквания от самата мен."

Тази вечер е и финалът на Габриела Петрова в тройния скок от 21.07.

Реклама
Реклама
Реклама