Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7007501 www.bgdnes.bg

Промоутърът Ивайло Гоцев: 20 лв. билет за боя Пулев - Фюри

Коко Тайсъна ще се бие със Спас Генов в подгряващ мач

Уайт и Милър се уплашиха

Пепелянката ще се сблъска с Убиеца

Боксовият промоутър Ивайло Гоцев се обедини с Кубрат Пулев, за да организира най-вълнуващия мач на Кобрата в България. Боксьорът ще се бие с братовчеда на Тайсън Фюри Ц Хюи, на 27 октомври. Двубоят ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец". Преди години Ивайло Гоцев изведе Самюел Питър и Сергей Ляхович до световните титли в тежка категория. Ексклузивно за читателите на "България Днес" промоутърът, който живее в САЩ, даде подробности за очакваното дерби. Победителят в него ще излъчи официалния претендент за една от титлите на Антъни Джошуа.

- Г-н Гоцев, да започнем с практичната информация за галавечерта. Колко мача ще има на шоуто и по колко ще струват билетите?

Реклама

- Вече сме запазили залата за 27 октомври. Ще има осем срещи в програмата. Билетите ще бъдат много достъпни. Планираме цените да започват от 20 лв., за да може всеки да гледа шоуто. Планираме пресконференция с боксьорите, включително и Фюри. Тя ще се проведе в края на август или началото на септември.

- По време на преговорите с Хюи Фюри имаше ли опасност мачът да пропадне, както това се случи с Дилиън Уайт и Джарел Милър?

- От самото начало Фюри изяви желание да участва на срещата. По време на разговорите с Уайт и Милър имах обаждане от неговия промоутър Мик Хенеси. Той ми каза, че са готови да се включат, ако другите не са съгласни. Хюи нямаше проблем още тогава да дойде в България. Дори го кръстих Безстрашния Фюри. Направи това, което другите не искаха.

- Уплашиха ли се Уайт и Милър от Кобрата?

- Такива са фактите. Те получиха доста добри финансови предложения. Преговорите течаха успешно. Още повече че ние направихме много отстъпки. В крайна сметка отказаха. Това означава, че се страхуват да дойдат в България и да се бият с Кубрат.

- Какви са силните и слабите страни на Хюи Фюри?

- Той не се страхува. Готов е да се бие. Млад е. Има съперници, които не са случайни. Умело боксира, разиграва добре с краката на ринга. Бърз е. Пуска доста удари. Ще бъде труден противник за Кубрат.

Реклама

- Как ще се готви Пулев за мача и кои известни спаринг партньори ще помагат?

- Част от тренировъчния лагер ще бъде в България. Другата в Германия. Започва с базова подготовка на Белмекен. Там ще остане две седмици. После планираме последните пет седмици преди мача да има силни спаринги. В това число класния хърватин Филип Хъргович (б.а. - Кобрата се контузи преди мача с Джошуа след спаринг именно срещу него), Карлос Негрон (20 победи, 16 с нокаут и 1 загуба) и поне още двама.

- Ще се бие ли Тервел Пулев за пояса на Европейския съюз в полутежка категория и какъв е вариантът за негов съперник?

- Италианецът Фабио Турки се отказа. Той нямаше поражение, но предпочете да не се бие срещу Тервел, чиято репутация е доста висока. Има страх от него. В момента преговаряме с един поляк. Допълнително ще дадем информация, когато всичко стане ясно. Засега нямаме сигурен съперник.

- Кои други български боксьори ще се бият в шоуто?

- С гръм от миналото се завръща Коко Тайсъна срещу Спас Генов. За мен този мач ще е много интересен. Тайсъна винаги търси нокаута. Спас е доста обигран боксьор.

- Ще видим ли битка между големите врагове Йосиф Панов-Пепелянката и Стилян Костов-Убиеца?

- Да, тази среща ще бъде за титлата на България в суперполусредна категория. Не съм виждал тези момчета, но доколкото разбирам, там има някаква вражда. Ще има голяма интрига. Пепелянката срещу Убиеца ще бъде брутален мач. Не се знае кой ще падне. Шансовете са 50 на 50.

- Кои чуждестранни боксьори ще дойдат?

- Джеймс Уилсън-Звяра е един от най-атрактивните боксьори в САЩ. Той има стила на стария Майк Тайсън. С опит в К-1 и в ММА. Засега е със 7 победи (6 с нокаут) в профибокса. Вероятно ще се бие с любимеца на българските фенове Рафаел Зумбано Лъв. Савана Маршъл е единствената, която има победа над Клариса Шийлдс. Световна шампионка е при аматьорите в кат. до 75 кг. Има 3 победи с нокаут от 3 мача. Дебютира в подгряващ мач на най-касовата боксова галавечер в историята - Флойд Мейуедър - Конър Макгрегър. Директно от Лас Вегас сега ще се появи в България.

Реклама
Реклама
Реклама