Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7059803 www.bgdnes.bg

Легендата на "Левски" Емо Спасов: Буш е бавен, муден и тежък

Истината лъсна в Пловдив!

"Левски" няма класен нападател, който може да извади отбора от тежка ситуация, когато играта не върви. Поражението от "Локомотив" (Пловдив) с 0:1 ясно показва неприятния факт.

Това е мнението на легендарния голаджия на "сините" Емил Спасов, който е част от големия тим, доминиращ по българските терени през 80-те години.

Реклама

"Серджио Буш е бавен, тежък и муден. Не може един централен нападател да вкарва гол веднъж в годината. Ние сигурно сме единственият отбор, в който основен реализатор е централният защитник. Откакто е на "Герена", Буш има един силен мач, този срещу ЦСКА-София. Но това е крайно недостатъчно. За мен трябва да се дава повече шанс на наши момчета като Илия Димитров. Това го казах лично и на Славиша Стоянович. Под негово ръководство отборът върви в правилната посока, върна се настроението, "Левски" започна отново да доминира на терена.

Вярвам, че ще успее на "Георги Аспарухов", но трябва да му бъдат осигурени качествени играчи. Това зависи от хората, които правят селекцията в "Левски".

За "сините" сега предстои мач за първенство с "Витоша" (Бистрица), след това двубой за Купата с "Атлетик" (Куклен) и на 29 септември е големият тест срещу отбора на ЦСКА-София.

Дотогава наставникът на "Левски" Славиша Стоянович трябва да вдигне отбора и да намери решение на проблемите в атака.

Сърбинът не спести критики към своите футболисти след загубата от "Локомотив" (Пловдив).

"Заслужено ни победиха - призна Стоянович. - Съперникът беше добре организиран, а ние проспахме първото полувреме. Катастрофално първо полувреме... Може би влязохме в мача без емоция. Не бяхме единни и имахме проблеми. Не се движехме достатъчно и нямахме идеи как да вкараме гол. През второто полувреме ни липсваха концентрация и умение в решаващия момент. Съжалявам за нашите фенове. В следващия мач се надявам да поправим допуснатите грешки. Проблем пред нас са и натрупаните картони. Някои играчи няма да могат да играят в петък срещу "Витоша".

Реклама

Двубоя със сигурност пропуска Кали Тиам. Той получи петия си жълт картон от началото на сезона.

Тиам се превърна в основен футболист за халфовата линия на "Левски" и е твърд титуляр в състава на "сините".

Въпреки разочарованието от загубата в Пловдив футболистите на Стоянович вярват, че това поражение няма да се окаже фатално за амбициите на отбора.

Крилото на "Левски" Жерсон Кабрал не смята, че е имало липса на концентрация у играчите, а напротив - първото място в класирането е дало допълнителна мотивация на футболистите.

"Загубите са нормална част от играта и не бива да се правят трагедии от поражението - коментира Кабрал. - Първото полувреме играхме много слабо и мисля, че именно тогава загубихме срещата. Боли ни от поражението, но това е част от играта. Никой не очаква от нас да печелим всеки мач. Първенството е дълъг маратон и до края може да се случи всичко."

Реклама
Реклама
Реклама