Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7070884 www.bgdnes.bg

Легендата Боре Кьосев: Волейболистите са длъжници!

Ще търсим момчета със сърце и топки

"Волейболистите са длъжници на публиката", отсече легендата Борислав Кьосев след последния мач на националите от световното първенство. България загуби от Канада с 2:3 и остана на 11-о място в крайното класиране. Тимът игра трагично през първите два гейма. След това успя да изравни, но в тайбрека отново бяхме надиграни.

"Трябваше по друг начин да изиграем финалния мач - смята Кьосев. - Ако това ни е максимумът на възможностите, значи не сме за там. Разполагаме с играчи, които демонстрират претенции, че са повече от другите. Излизаме срещу отбори от третия ешелон, правим се на герои, а те ни бият. Има нещо сбъркано. Зле сме физически и на блокада, а да не говорим на посрещане. Не се знае кой къде стои на игрището. Публиката говореше на мача как волейболистите бързат за дискотека или да се върнат в чужбина. Заболя ме от тези думи."

Реклама

Кьосев обяви, че Управителният съвет на федерацията ще анализира представянето и ще се търси подмладяване на тима.

"Не съм доволен от желанието на отбора - допълни емоционалният Кьосев. - Ще търсим момчета със сърце и топки, които да работят и да се развиват. Имаше млади таланти, които бяха пренебрегнати. Видя се, че сме далеч от съвременния волейбол. Оправданията с контузиите и психическата обремененост могат да се дават от децата, които играят на поляната пред блока, а не на световно първенство. Само с борба не става."

Неговият бивш съотборник Любо Ганев писа добра оценка на националите.

"Можехме повече и щяхме да го направим, ако бяхме били Иран в първия мач срещу тях - допълни легендарният диагонал. - Не стигна вяра в собствените възможности. Видя се в мача срещу Полша, че ако играем сплотено, можем да бием всеки. Нашата цел беше да влезем в Топ 6. Ако бяхме били Канада, щяхме да дръпнем с няколко места в ранглистата. Това е много важно заради олимпийските квалификации. Искаме да класираме два отбора за Игрите в Токио."

Любо Ганев не се ангажира с коментар за изтичащия договор на Пламен Константинов.

"Ще чуем неговото мнение за представянето. Ние също ще направим изводи. Сега го чакат изпитания с клубния му тим", допълни Ганев, който заедно с Кьосев са част от Управителния съвет на волейболната федерация.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама