Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10030262 www.bgdnes.bg

Помагат на три сирачета на загинал пилот

Йордан Йорданов почина след катастрофа на "Хемус" 

Деца с благотворителен концерт за набиране на средства 

Кампания в подкрепа на трите сирачета на загиналия пилот Йордан Йорданов организират деца.

На 31 юли от 19 часа в парка на казанлъшкото Голямо Дряново ще се проведе традиционният концерт с участието на талантливи малчугани под надслов "Здравей, лято!". Тази година събитието ще бъде с благотворителна кауза в помощ на децата, които останаха преди месец без баща.

37-годишният мъж със сериозен стаж във въздуха и пилот в една от най-големите авиокомпании в света загина в средата на миналия месец при катастрофа на магистрала "Хемус".

Реклама

Йордан шофира колата си, когато изведнъж излиза извън платното за движение и се блъска в крайпътен билборд. Трагичният инцидент се разиграва преди разклона за град Провадия.

"Автомобилът беше смачкан до неузнаваемост след удара в билборда, а човекът беше много тежко пострадал. Линейката и пожарната дойдоха около 10-12 минути след нашия сигнал, но за голямо съжаление човекът издъхна, докато режеха тавана, за да го изкарат от колата", разказа очевидец на произшествието.

След инцидента съпругата на пилота Мария сама се грижи за трите им деца и всяка подкрепа за семейството ще е добре дошла. Това вдъхновява и талантливите деца да съберат пари за сирачетата. В същото време приятели на семейството са организирали онлайн кампания за набиране на средства чрез платформата COLLECTIM, като дарените пари директно отиват в сметката на съпругата.

Йорданов е известна личност в родния си град Казанлък заради участието в редицата обществени каузи. Въпреки натоварения си график и където и да се намирал по света, той винаги успявал да се прибере в Казанлък за имения си ден и да се включи в традицията на Богоявление. Повече от 20 поредни години е скачал в ледените води на Старата река и няколко пъти е спасявал кръста.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама