Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10030540 www.bgdnes.bg

Митьо Очите разкрива пред "България Днес": Изхвърлиха ме от ареста като мръсно коте!

Нямах нито пари, нито телефон, чудех се как ще се прибера у дома, споделя несебърският бос за решението да го пуснат вкъщи

"Бях изхвърлен от ареста като мръсно коте - изхвърлиха ми багажа отпред, а аз нямах нито пари, нито телефон! Не знаех как да се прибера в Несебър!" Това разкри ексклузивно пред "България Днес" кримигероят Димитър Желязков - Митьо Очите по повод неочакваното решение да бъде пуснат под домашен арест след почти три години престой зад решетките.

Реклама


Несебърският бос споделя, че е бил в шок при освобождаването, защото се е озовал пред зандана единствено със сака си.
"Примолих се поне да звънна един телефон, за да дойдат да ме приберат", спомня си Желязков за преживяното миналия четвъртък.
Надзирател му обяснява, че пуснатите под домашен арест, които са от София, се карат до адреса им от патрулка на МВР. На останалите им се налага да се оправят както могат. "Имах малко пари, които ми бяха останали от джобните за лавката", казва Очите, като уточнява, че те не биха му стигнали за билет.


Той е пратен да виси в имението си в несебърското село Кошарица с електронна гривна за проследяване. Устройството личеше под анцуга му, с който Очите се появи вчера в спецсъда. За първи път от задържането си Митьо имаше възможност да се придвижи самостоятелно до съдилището на столичната ул. "Черковна", без да го кара конвой на Съдебна охрана.


Босът дойде без гардове, в компанията на дъщеря си Станислава, която също е на подсъдимата скамейка. Двамата са изправени пред Темида с още 11 души като престъпна група за рекет над бизнесмени, палежи и наркоразпространение. Процесът е в самото си начало, след като три пъти е връщан на старта. Два пъти е връщан на прокуратурата заради пропуски, включително и заради липсата на съгласие от Турция за наказателно преследване на Желязков за всички престъпления, за които тук има повдигнати обвинения. Веднъж делото е прекратено поради смяна на съдебен заседател.


"Потресени сме от развоя на делото - вече 3 г. нищо не се случва. Миню Стайков ги осъди за 2 г. и 2 месеца арест", заяви Желязков, като даде да се разбере, че и той би търсил правата си. А ако осъди държавата в Страсбург, ще плащат всички българи с данъците си.
В съдебната зала босът обсъждаше с останалите подсъдими идеята за закриването на спецсъда. Ако това се случи, делото ще трябва да се гледа в Бургас.

Желязков ще трябва отново да пътува до София към края на септември, за когато е насрочено следващото заседание. Вчера делото беше отложено, понеже един от подсъдимите е болен. За Карен Ованнисян е представен амбулаторен лист, че страда от бъбречни колики. Заради липсата му процесът нямаше как да започне.

Докато чака следващото разкарване до съда, Митьо Очите се готви да прекара лятото с близките си. Преди време той сподели, че не е имал възможност да види внучката си, която скоро ще стане на три години. Очаква се несебърският бос да събере свитата си в имението, което не може да напуска.

Реклама


Възражда бизнеса

След прибирането си Митьо Очите по всяка вероятност ще опита да възроди бизнеса си по морето. Местните представители на ъндърграунда са притеснени от завръщането на боса. Докато е в килията, бизнес делата покрай таксиметровата фирма остават в ръцете на наследничките му и на половинката на голямата щерка - Велислав Попов. Младежът създава и върти успешно охранителна компания.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Реклама
Реклама
Реклама