Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10033196 www.bgdnes.bg

Морфов вика Камен Донев в Русия

"Животът е прекрасен" на престижна сцена надз

Режисьорът е поканен да представи постановка в московския театър "Ленком"

Александър Морфов навива Камен Донев да играе в Русия!

Режисьорът е поканен да представи спектакъла "Животът е прекрасен" в Москва. Постановката е част от премиерата за 95-ия сезон на театър "Ленком".

Това признава директорът на театъра Марк Валшавер пред местното издание "Интерфакс".

Засега не се знае кога точно Морфов ще представя постановката. В афиша на московския театър не е обявено дали ще е през тази или през следващата година.

Реклама

Донев играе в главната роля на спектакъла в Народния театър. Именно благодарение на този си персонаж 50-годишният актьор спечели "Икар" и "Аскеер".

От московския театър още не са обявили кои артисти ще играят в "Животът е прекрасен".

Морфов, който е добре познат в Русия, се опитва да навие голямата ни звезда Донев да приеме предизвикателството. Двамата са изключително близки и работят заедно по куп проекти. Винаги си помагат и се подкрепят. Решението на Донев зависи от неговата натоварена програма.

Актьорът има куп ангажименти, свързани с турнето му. Цяло лято Донев представя премиерата на спектакъла "Лекция 3 - Възгледите на един учител за силата на словото". Въпреки това актьорът още не е отказал напълно поканата на Морфов.

Режисьорът на драго сърце приема поканата да представи постановката в Русия. Спектакълът не се играе у нас от началото на пандемията, въпреки че бе сред най-гледаните в Народния театър.

Според голяма част от актьорите причината е напрежението между директора Мариус Донкин и Александър Морфов. Всички постановки на режисьора бяха спрени. Ала след петиция и разгласяване на проблема бе върната единствено "Хъшове".

Реклама
Реклама
Реклама