Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10043557 www.bgdnes.bg

"Интер" отмъква Пянич под носа на "Юве"

Почти сигурното завръщане на Миралем Пянич в "Ювентус" може и да не се осъществи, съобщава италианският вестник "Гадзета дело спорт". Босненският халф на "Барселона" е нещастен на стадион "Камп Ноу" и вече е информиран от треньора Роналд Куман, че трябва да си търси нов отбор. Дълго време се смяташе, че техничарят ще се завърне в бившия си отбор "Ювентус". Там той игра до лятото на миналата година. Оказва се, че има обрат на трансферния пазар и Пянич е на път да отиде в "Интер". Изпълнителният директор на "нерадзурите" Джузепе Марота вече е започнал преговори с "Барселона". Точно Марота взе футболиста в "Ювентус" през 2016 година.

"Юве" няма нищо против да си върне Пянич, но в момента грандът от Торино предпочита да уреди Мануел Локатели от "Сасуоло".

Реклама

Само преди няколко седмици нищо не предвещаваше такова развитие на ситуацията. Вестниците на Ботуша пишеха всеки ден за желанието на новия треньор на "Ювентус" Макс Алегри да вземе Пянич. Твърдеше се, че специалистът лично се е обадил на Миралем, за да го навива за завръщане при "старата госпожа". Появиха се дори и подробности по евентуалната сделка. Неофициалната информация, че халфът е приел да получава по-малко пари, но да заиграе отново в Торино, не беше официално потвърдена, но не беше и опровергана.

Пянич изкара четири сезона в "Юве", в които записа цели 178 мача с 22 гола и 41 асистенции. След това 31-годишният национал на Босна и Херцеговина премина в "Барселона" като част от сделката за Артур Мело. Пянич така и не успя да се пребори за титулярно място на "Камп Ноу" и в 30 мача не вкара гол и не даде нито една асистенция.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама