Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10047305 www.bgdnes.bg

Треньорът на "Локо" (Пд) Александър Тунчев: Целта е победа и суха мрежа

Победа.

Това е целта, която поставя пред отбора си треньорът на "Локомотив" (Пд) Александър Тунчев в сблъсъка от Лига на конференциите срещу "Копенхаген". Мачът е утре от 19 ч. на стадион "Лаута" в Пловдив и ще бъде предаван директно по "Диема Спорт".

"Черно-белите" загубиха последния си мач от Първа лига с 0:1 от "Локо" (Сф) в столицата, но Тунчев вярва, че отборът му си е научил урока и ще изглежда по различен начин в евробитката срещу датчаните. "Всяка загуба е неприятна и въпреки че сме още в началото на първенството, ако не печелим точки, това се превръща в проблем. Вярвам, че сме си взели поука от мача с "Локо" (Сф). Сега на дневен ред е изпитанието срещу "Копенхаген", мислите ни са насочени изцяло към този двубой. Разучих добре съперника, наблюдавах внимателно последните им два мача. Не мисля, че разполагат с някакви големи звезди, но са силни като колектив. Очаквам да играят агресивно и да се опитат да ни притиснат. Подготвени сме за такъв сценарий. Но ние също имаме своите шансове и се надявам, че с помощта и на нашите невероятни привърженици, които ни подкрепят от първата до последната минута, ще вземем добър резултат. Ще бъда доволен, ако успеем да победим и не допуснем гол. По новия регламент попаденията на чужд терен вече не са чак толкова важни, но всяка една суха мрежа дава увереност и самочувствие на целия отбор."

Добра новина за "Локо" долетя и от Швейцария, където беше теглен жребият за плейофите за влизане в групите на Лига на конференциите. Ако "Копенхаген" бъде преодолян, "Локо" ще мери сили с по-скромен съперник в сравнение с датския гранд. При успех в третия кръг "черно-белите" ще се изправят срещу победителя от двубоите между "Динамо" (Батуми) и турския "Сиваспор".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама