Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10047314 www.bgdnes.bg

"Тотнъм" глобява Хари Кейн

Президентът на "Тотнъм" Даниел Леви вече е играл този мач. За пореден път "шпорите" са притискани да се разделят с най-голямата си звезда, но ръководството на клуба отлично знае как да изстиска и последното пени от трансфера. Този път на мушката е Хари Кейн (28), който не се появи на тренировка в понеделник и така ясно показа, че иска трансфер в "Манчестър Сити".

Реакцията на "Тотнъм" е светкавична. Кейн ще бъде глобен, той има договор, който трябва да спазва, съобщават от клуба. Уточнява се, че привържениците в Лондон, както цялото голямо семейство на "шпорите" по света, са силно разочаровани от действията на своя доскорошен любимец. По всичко личи, че цялата сага все пак ще завърши с трансфер на Кейн в "Манчестър Сити", но "гражданите" ще бъдат принудени да бръкнат дълбоко в касата си. Оферта от 100 млн. лири вече беше отхвърлена. "Тотнъм" ще иска 120 млн., а може би и повече.

Реклама

Леви знае как да постига своето при подобни преговори. През лятото на 2008 г. той продаде Бербатов на "Манчестър Юнайтед" срещу рекордните тогава 30,75 млн. лири. Пет години по-късно накара "Реал" (Мадрид) да плати за Гарет Бейл 100,8 млн. евро. Сега ситуацията с Хари Кейн е абсолютно същата. Футболистът иска да си тръгне, а "Тотнъм" ще се бори със зъби и нокти, за да получи най-високата възможна цена.

Бившият защитник на "Манчестър Юнайтед" Рио Фърдинанд също взе отношение по сагата с Хари Кейн. "Представете си, че Пол Погба не се появява на тренировките на "Манчестър Юнайтед". Ще видите как английските медии и феновете полудяват! Ще го търсят хеликоптери и полиция - казва Рио. - И не казвам, че Хари Кейн използва грешна тактика, за да се измъкне. Той иска трофеи и не става все по-млад."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама