Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10047919 www.bgdnes.bg

Болният Мони мечтае да има обувки

Жена с ТЕЛК и детето й живеят в ужасяваща мизерия без нито една стотинка доходи, хранят се от подаяния

Без нито лев на месец оцеляват 6-годишният Мони и майка му от Разград. Положението им се усложнява още повече, защото момченцето често се разболява и му е открита астма.

Реклама

"Майката няма работа. Има ТЕЛК и здравословни проблеми. Доскоро двамата със сина й преживяват с 270 лв. на месец, които получават точно от ТЕЛК-а. Някак си успяват да се оправят с тези пари. През май ТЕЛК-ът на жената изтича и тя подава документи за нов. До момента такъв не е издаден и болният Мони и майка му нямат никакви пари. Двамата живеят в ужасяваща бедност. Разчитат на подаянията на добри хора, които им дават хляб и нещо за храна. Преди няколко дни са се намерили благодетели, които са плати тока на Мони и майка му точно преди да бъде спрян. Детето няма и си мечтае за обувки. Носи 26-27 номер. На Мони му трябва и детско легло, тъй като досега е спал при майка си, но ще е хубаво да е отделено", разказват за драматичната съдба на една българска майка и детето й от благотворителната организация "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще".

Мони тази година ще бъде в предучилищна, а една от големите му радости е да си играе с колички, така че и това може да бъде изпратено до изстрадалото семейство.

"За да пести средства, жената готви зимно време на печка на дърва и ако съберем средства, ще им закупим дърва за зимния период, тъй като сега са по-евтини. Нуждаят се също и от принадлежности за баня (шампоани, сапун, паста за зъби). Може да се свържете с нас на 0893 025 067 и екипът ни ще ви съдейства напълно", казват още от организацията.

Ако желаете да подкрепите Мони и неговата майка, може да го направите, чрез сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF(BIC)

За "Подай ръка ЗПДБ"

Основание: Дарение "Подай ръка" 08

PayPal: [email protected]

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама