Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10096432 www.bgdnes.bg

Влади продава мерцедеса на Ламбо

Синът на Стефан Данаилов продава колата за 99 900 лв.

Няма къде да го карам, споменът за татко е в душата и главата, а не в железарията

Последното возило на покойния актьор Стефан Данаилов – мерцедес, се продава от сина му - Владимир Данаилов, научи "България Днес" от самия наследник на актьора.

Реклама

"Така е, аз няма къде да карам мерцедеса на татко в Щатите. Плюс това тук, където живея, няма много хора, които да шофират толкова скъпа кола. Да, разбира се, че хората имат пари, но за тях не е толкова важно да се показват, колкото в България", смее се Влади Данаилов.

Немската кола е производство 2014 г., с всички екстри, запазена и с малък пробег, като техническите характеристики са перфектни според разбирачи. Данаилов се консултирал и с шофьора на Ламбо, който цял живот се е грижил всичко да е изрядно по автомобила, когато заедно тръгнат на път. Цената определили двамата - 99 900 лв. Черната лимузина вече чака собственика си в шоурума на "Ферари" и вече е била разглеждана от няколко ценители на актьора.

"Някой ще каже, че с лека ръка искам да се отърва от колата на баща ми! Не е така. Споменът за татко е в душата и главата ми, а не в железарията. Много неща ми напомнят за него, особено като се върна в България, но вярвам, че духът на човека, като си отиде от този свят, се запазва и той няма да има нищо против тази продажба. Знаете, че съм вярващ и мислено си говоря с баща ми. Постоянно се и съветвам с него, когато искам нещо да направя, особено когато е свързано с него. Винаги съм чувал това, което е искал, разбирали сме се без думи и той никога не ми е повишавал тон. Не е налудничаво, предполагам ще ме разберат много от хората, които са изпитвали загуба на близки, които много са обичали. Има нещо, което не можеш да обясниш, но то е като присъствие на любимия човек, който усещаш, и дори не ти се говори за това", споделя още Влади Данаилов.

Основният наследник на Ламбо засега не е пипал от парите на баща си от наследството, тъй като е взел студентски кредит за следването си по медицина и сам го изплаща. Парите от продажбата на автомобила също ще отидат за погасяване на задължението.

"Мисля догодина да стана татко, но ще ми трябват поне 10 години, за да изплатят заемите за обучението ми по медицина в Америка, което е много скъпо. Трябва да открия кабинет, да работя известно време като лекар. След това ще се върна в България, защото ме тегли. А и жена ми Виктория много харесва страната ни. Не бих искал децата ми да се американчета, които не знаят български", категоричен е Данаилов.

Реклама

С останалите роднини на баща си Влади Данаилов е в добри отношения. Те не се чуват по телефона, но пък се виждат, когато Данаилов си е в България.

Покойният Стефан Данаилов приживе бе разделил имуществото си поравно между всички свои роднини.

Синът на Мария Данаилова, покойната жена на Ламбо - Росен Цанков, е плод на връзката й с режисьора Вили Цанков. 8 месеца след като Мери си отива от този свят през 2014-а, Мастера прехвърля три четвърти от четиристайния им апартамент в столичния квартал "Лозенец" на доведения си син Росен. Жилището е в елитния квартал "Лозенец". Стефан и Мария се нанасят в него през 1972 година. Голяма част от парите за покупката на жилище са от Мери, която се разделя с имота в родния си Горнооряховски край. След смъртта й Стефан постъпва коректно, като на практика оставя на единственото й дете Росен жилището. По закон една четвърт от луксозни имоти сега се полага на биологичния син на Ламбо - Влади, който вече е продал дела си на мажоритарния собственик. Пазарната цена се оценява поне над 500 хиляди лв.

Освен недвижимо имущество през годините Стефан Данаилов успява да спести достатъчно пари. Ламбо бе длъжен да подава данъчна декларация, в която са описани финансовите му постъпления. Според последната му декларация той има налични средства в размер на 30 хиляди лева, отделно 6000 евро, придобити от заплати. В същата декларация описва и влоговете си - единият е 197 242 лв., втори за 67 000 евро и трети за 2142 долара. Тези сметки ще са за Влади. Актьорът посочва, че има вложения в инвестиционен фонд на стойност 100 хиляди лева, които също би трябвало да наследи биологичният му син. Стефан Данаилов бе ценител на изкуството и притежаваше немалко стойностни произведения на изкуството.

Стефан Данаилов имаше и малък апартамент в Приморско на стойност около 80 000 лв. В Имотния регистър Стефан Данаилов не е собственик на имота, както и на къщата в село Марково с обща площ 740 квадратни метра. Най-вероятно двата имота в провинцията са записани на името на племенницата на Ламбо. Дъщерята на сестра му Росица Данаилова е от втория й брак с документалиста Константин Обрешков. Росица ще наследи и богатия архив от документи и книги на вуйчо си.

В крайна сметка се вижда, че Владимир ще наследи почти същата стойност от наследството, каквато ще вземат Росен Цанков и Росица Обрешкова. Голямото сърце на Стефан Данаилов е помислило за всички да са щастливи и доволни, коментираха още на поклонението близки до популярната фамилия.

Реклама
Реклама
Реклама