Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10161762 www.bgdnes.bg

Певецът Христо Кидиков: 800 лв. да е минималната пенсия

Това, което правят в парламента, е нищожно на фона на всичко, което драстично поскъпва, категоричен е изпълнителят

Нищожно. Така певецът Христо Кидиков коментира увеличението на пенсиите.

От първи октомври минималната пенсия става 370 лв. А през идните три месеца всеки пенсионер ще получи по 120 лв. бонус.

Реклама

"Нищо не е това. Не може да се живее с тези пари", изригна пред "България Днес" Кидиков.

Той е очаквал пенсиите да бъдат вдигнати драстично, в разрез с неспиращото увеличение на цените в магазини, аптеки, както и битови сметки.

"Виждате всичко се вдига - газ, ток, храна. Трябва минималната пенсия да е поне 800 лева. С тази сума един пенсионер ще може да се оправя. И да живее спокоен и нормален начин на живот. Като даде 200-300 лева за лекарства на месец, с какво да живее. Какво да яде", чуди се Кидика. И продължава: "Пари в държава няма, но гласуват да се вдигнат пенсиите. И то супер минимално. После кой ще връща тези заеми, които ще вземем. Ясно е - пак ние", казва още музикантът.

Изпълнителят е в трескава подготовка за предстоящия му юбилеен концерт. Той ще е в понеделник в Античния театър в родния му Пловдив.

"Добре е, че не ни затвориха. Публиката ще бъде редуцирана до 50%", споделя Кидиков, който с нетърпение очаква да види на живо феновете си.

Колегата му Панайот Панайотов се двоуми дали увеличението е правилно на фона на ситуацията, в която страната ни се намира. Въпреки че момчето, което говори с морето, не е пенсионер, той се вълнува живо от реформите.

На Панайотов на два пъти му отказват пенсия по ред причини, както самият той обяснява. Все пак той получава премия от 500 лева от държавата всеки месец в срок от три години.

"Важното е пенсионерите да имат пари. Да са щастливи. Новите пенсии не са големи, но не са и малки. Това увеличение ще се отрази върху бюджета за следващата година. И друго важно нещо ще бъде ощетено с по-малки средства. А всички трябва да са доволни. Не само едните или другите", каза изпълнителят.

Реклама
Реклама
Реклама