Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10162706 www.bgdnes.bg

Коцето бесен пред парламента: Ваксиниран съм и пак не мога да работя!

Появата на Тошко Йорданов, Николай Хаджигенов и Мая Манолова разгневи противниците на мерките

С пълно гърло Коцето зове за свобода пред парламента!
Дегизиран с шапка и очила, изпълнителят на вечния хит "Черна роза" се появи на протеста, организиран в знак на недоволство от новите COVID мерки. Изпълнителят е придружен от станалия популярен в близкото минало Пацо от "Биг брадър". Служители на певеца също застават зад гърба му и го подкрепят в искането му за справедливи мерки за бранша. Пред "България Днес" Константин сподели:
"Тук съм като собственик! Обричам служителите си на глад вече втора година! Всички са ваксинирани! Самият аз съм с ваксина и изкарах два пъти коронавируса! И пак не мога да работя!".

Реклама


Константин, който е собственик на една от най-известните чалготеки в столицата, отказва да остави персонала си без никакви финансови постъпления.
"Вън политиците от протеста! Довиждане!", с тези думи над хиляда протестиращи изгониха Тошко Йорданов, Мая Манолова и още 15-ина депутати, които се опитаха да влязат в диалог с тях.


Недоволстващите от мерките призоваха здравния министър Стойчо Кацаров да дойде при тях и да им обясни как вирусът вирее след 23 ч.
"Не сме против здравните мерки, но сега знаем как да се справим с вируса! Затварянето на някои бизнеси е дискриминация", скандират гневните противници на затварянето на дискотеките.


Още стотици се обявих на бунт срещу новите мерки. Освен Ричард Алибегов и Петко Димитров, който от години държи едни от най-вървежните чалготеки в страната, се възпротиви на затварянето на нощните заведения и вечерния час за ресторантите.

Димитров призовава за незабавна промяна на мерките. В противен случай от бранша заявяват, че са готови за мащабни национални протести. По думите им транспортните фирми ще блокират големите пътни артерии. От ресторантьорския бранш заявиха, че подготвят мащабни национални протести на 28 септември.


"Даваме 24 часа на правителството да преосмислят мерките, в противен случай започваме ефективни протести всеки ден", това призовават от ресторантьорския бранш.

Реклама
Реклама
Реклама