Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10173618 www.bgdnes.bg

Нестеров след финала на двойки: Насладих се на US Open

Българският тенисист и Вячеслав Биелински останаха втори при юношите

Българският тенисист Пьотр Нестеров и неговият партньор Вячеслав Биелински от Украйна загубиха финала на двойки при юношите на US Open. Двубоят бе изключително драматичен и се стигна до шампионски тайбрек, в който нашето момче и съотборникът му отстъпиха с 1-10 точки от съперниците си Макс Уестфал и Колман Уонг. Преди това българско-украинският дует загуби с 3-6 първия сет, но изравни резултата след 7-5 във втория.

"Поздравления на Колман и Макс. Поздравявам и моя партньор Вячеслав, насладих се на това да играя с него тази седмица на US Open. Благодаря на моя треньор Хуан Мануел, благодаря на всички вас, че дойдохте и се надявам да се видим в бъдеще", заяви Нестеров на церемонията по награждаването. Той пропусна да се превърне в третия български представител с титла от юношеския US Open. През 2008-а Григор Димитров направи това на сингъл, а през 2017-а Адриан Андреев триумфира на двойки в тандем с Антон Матушевич.

Реклама

Нестеров изигра добър мач и бе водещият тенисист в двойката. Впечатляваше със сервисите си. До този момент Уестфал и Уонг бяха спечелили и четирите си мача след шампионски тайбреци и много бързо показаха, че в тези ситуации демонстрират класа.

До края на сезона Нестеров вече ще се концентрира върху изявите си при мъжете. US Open бе неговият трети турнир от Големия шлем, като в Ню Йорк той постигна и най-добрия си резултат на сингъл, достигайки до четвъртфинал.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама