Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10173625 www.bgdnes.bg

Сър Алекс за връщането на Роналдо: Не можех да си го представя в "Сити"

Кристиано се надъхва вечерта преди повторния дебют

Сър Алекс Фъргюсън призна, че е участвал в убеждаването на Кристиано Роналдо да се завърне в "Манчестър Юнайтед". Легендарният мениджър на "червените дяволи" изгледа повторния дебют на португалеца на "Олд Трафорд". В него петкратният носител на "Златната топка" вкара два гола за победата с 4:1 над "Нюкасъл".

Фъргюсън потвърди, че лично се е обадил на португалската звезда, за да го призове да се върне 12 години след заминаването му за "Реал" (Мадрид).

Реклама

"Много хора изиграха своята роля за връщането на Роналдо и аз допринесох, знаейки, че наистина Кристиано иска да дойде тук и това е важно - сподели сър Алекс. - Не бих казал, че съм емоционален човек, но това е вълнуващо за мен. Изпитвам облекчение, защото не можех да си представя да играе за "Ман. Сити". Не мисля, че някой би могъл. Това е страхотен ден за "Манчестър Юнайтед".

Легендата на "червените дяволи" Брайън Робсън беше изумен от посрещането на Роналдо на "Олд Трафорд".

"Не съм усещал да се шуми така около стадиона ни от деня, когато пристигна Ерик Кантона - обяви дългогодишният капитан на "червените дяволи". - Дойдох на стадиона в 11,45 в събота и вече беше пълно около "Олд Тафорд". Програмите, които обикновено остават непродадени или на седалките, сега се разграбваха само защото отбелязват деня на завръщането на Кристиано. Не мисля, че съм виждал толкова много стюарди, които защитават играч, когато той прави интервюта на терена след мача. Много фенове бяха останали с надеждата да го видят или за автограф. Това е като връщане към дните на славата. Той е символ на новооткритата вяра. Това, което Кристиано показа в събота, е точно това, което може да промени този отбор. Той има харизмата да завладее тълпата, да вдигне публиката. Нивото на подкрепа от трибуните в събота беше това, което обикновено се случва в дербитата с "Ливърпул", "Манчестър Сити" или "Челси".

Самият Роналдо призна, че е бил нервен вечерта преди повторния си дебют за "Юнайтед".

"Може би не личеше, но бях доста нервен, особено в началото на мача -сподели Кристиано. - Отношението на феновете към мен беше невероятно. Не очаквах, че ще пеят името ми през цялата среща. Вечерта преди мача си мислех, че искам да покажа, че все още съм способен да помогна на отбора. Имаме фантастичен състав с много млади и талантливи футболисти и страхотен треньор, но трябва да натрупаме увереност. Трябва ни повече зрелост, ако искаме да спечелим Висшата лига и Шампионската лига. На правилния път сме. Трябва да продължим да побеждаваме, да трупаме самочувствие, да изградим печеливш отбор. Именно затова дойдох тук."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама