Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10177126 www.bgdnes.bg

Сестрата на трагично загиналата Татяна Титянова - Антоанета: Таня е знаела, че ще я убият!

Наскоро почина човекът, който помогна да се "аранжира" трупът й

"Смятат 27-28 години за кармична възраст, когато много хора си отиват. Така стана и с моята сестра Татяна Титянова, която на 14 септември 1988 г. чества своя 28-и рожден ден и 9 дни по-късно - на 23 срещу 24 септември 1988 г. - ден след като родих сина си и бях в родилното, бе убита: изведена в полунощ извън дома, в присъствието на 3-месечното й бебе Глория, бита и удушена в квартал в подножието на Витоша. Убийство, за което е била предупредена, че ще се случи, и е търсила съдействие от влиятелни хора, за да й помогнат. Но не, никой не се отзовал." Това споделя ексклузивно пред "България Днес" сестрата на починалата говорителка от близкото минало Татяна Титянова - Антоанета.

Всичко започва на 24 септември 1988 г. Рано сутринта съседи откриват пред бл. 57 в жк "Червена звезда" трупа на 28-годишната Титянова. Следствието за смъртта й започва като дело срещу неизвестен извършител за убийство. По-късно се твърди, че тя се е самоубила. За да не бъде пратено в забвение делото с резолюция "приключено", помага само упоритостта на сем. Титянови.

Реклама

"Много ми е мъчно и с годините тази болка се засилва. И държа да кажа пак - тя не се е самоубила, а е убита. Неслучайно в последното интервю, дадено приживе за в. "24 часа", министър Корнажев казва: "Сигурен съм, че Татяна Титянова беше убита". Той казва - "закарана е с кола зад блока, в който живее в кв. "Червена звезда", и е захвърлена на 8 метра от него (не е намерена под балкона си). Бебето е върнато в апартамента към 5 ч., а съседите говорят за брожението на стълбищната площадка и многократното тропане на асансьорната врата на етажа. Случайни минувачи пък едва не са сгазени от профучалата кола, която е оставила бездиханното тяло на сестра ми, а до трупа й са открити следите от автомобилни гуми. След това на обаждане "има легнала жена зад блока" се изсипват няколко екипа на милицията от всевъзможни служби - едни, за да аранжират трупа, други да отчитат дейност, а дежурният, който след разпита и огледа на произшествието започва дело за "убийство срещу неизвестен извършител", е бил честен човек. Няма как да се е самоубила и ще ви посоча фактите", продължава Титянова.

"Съдебната медичка констатира много следи от насилие по Татяна, а огледът на местопроизшествието е категоричен: прозорците са затворени, а от 10-ия етаж нагоре заковани. Следи от Татяна няма по никой перваз. Как е скочила, като не е докосвала никой прозорец? Обработени са обувките, ноктите й и в експертизите пише, че няма следи от нея никъде. Данните от местопроизшествието са категорични, че Титянова не е падала отвисоко от блока, където е живяла. Никой никога не е оборил тези факти до момента", споделя сестрата на говорителката.

Според нея толкова години след случката все пак трябва да се каже ясно - има ли убийство или не. Но следствието от 24.09.1988 г. работи само в една посока - как да се сплашат Титянови и да им се затвори устата, как да се унищожат фактите за физическо насилие над нея и десетките показания на свидетели. Най-накрая успяват.

"Делото за убийството на сестра ми не е прекъснато по давност, а бе умишлено унищожено през 1995 г., за да не може да се поднови. Следственото дело е унищожено от районен следовател, на който подписът, разбира се, не се чете. Наказани и виновни няма. Жал ми е за следователя, който поведе делото като убийство, защото пострада, че е работил съвестно, за разлика от "послушковците", които направиха кариера. Горда съм, че повече от 10 следователи са отказали да поемат делото и да започнат да "самоубиват" сестра ми от различни етажи - 8-и, 4-и, 16-и, 13-и. Досега - 33 години след смъртта на Таня, няма решение на прокуратурата, което да сочи окончателно откъде и как е настъпила смъртта й. Защо? Всички нейни решения са оборени, а накрая незаконно е унищожено делото й, за да не може да бъде подновено. Затова всеки, който говори за самоубийство, пише недоказани и неверни факти", категорична е Титянова.

Междувременно тя благодари на всички достойни хора, които се отзовали с истината по случая - съседи, приятели на сестра й, съдебни медици като проф. Цеков - завеждащ плевенската Съдебна медицина, проф. Лазаров - завеждащ варненската Съдебна медицина, проф. Грозева - завеждаща старозагорската Съдебна медицина, които не се поколебаха в онези тежки времена да застанат зад истината и да кажат, че става дума за жестоко убийство.

"Признателна съм на проф. Вакарелски и проф. Цеков, които преподаваха в СУ убийството на сестра ми като най-гнусната инсинуация. Безкрайно признателна съм на адвокатите Корнажев, Иван, Петър и Силвия Китанови, Бойко Ботев, Таня Бежкова и др., които водеха истинска война - безкористно и безвъзмездно, за да излезе истината за убийството на Татяна Титянова", споделя още сестрата на трагично загиналата Татяна Титянова.

Реклама

"Искам да благодаря и на колегите на Танчето от БНТ, които не се побояха да устоят на заплахите и помогнаха да се разсинови бебето й - тъй като малцина знаят, че месеци след смъртта на Татяна бащата Георги Милачков се отказа три пъти от дъщеря си Глория Иванова и я даде за пълно осиновяване, което бе направено за 10 дни с фалшиви документи. Само един политик по онова време, и това го казвам за първи път, ни подкрепи и това беше председателят на Народното събрание Станко Тодоров, който препрати жалбата ни до следствието за започване на ново дело. Но няма да забравя как зам.-прокурорът през 1988 г. ни поиска 3000 долара, за да завърши делото като "убийство срещу неизвестен" извършител, въпреки че името му бе добре известно, а ние нямахме тези пари", сподели Антоанета Титянова.

След като майка й ходи при Ванга, пророчицата съветва да се направи ексхумация на трупа и такава има. "Убита е!", казва Вангелия Гущерова.

"В деня на убийството на сестра ми идват 3-4 екипа на милицията, без да трябва, тъй като се обажда един от големите "пагони" в държавата, за да аранжират трупа, да манипулират местопроизшествието, да разпитват и да плашат хората да не дават показания. Този човек С.В. наскоро почина, но го е правил, защото замесената в убийството на сестра ми персона има извънбрачно дете от него. По-късно се опитваше да изкупи вината си след 1998 г., когато го запознаха лично с мен, за да се убеди, че не сме "луди" - аз, сестра ми, баща ми, майка ми...", казва с днешна дата Антоанета и допълва: "Мисля, че е крайно време да се спре с писането на небивалици за сестра ми, че е мистериозна смърт и че не се знае убита ли е, или се е самоубила. Много добре се знае, че е убита - от първия ден, от първата минута, от много хора!" - категорична е сестрата на говорителката.

Реклама
Реклама
Реклама