Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10183778 www.bgdnes.bg

Дамбраускас води виртуално "Лудогорец"

"Лудогорец" тръгна без треньора си Валдас Дамбраускас за гостуването на "Мидтиланд" в Лига Европа. Треньорът на "орлите" се е почувствал зле и за по-сигурно е взето решение да остане в България.

Литовецът има съмнения за коронавирус, въпреки че вече е ваксиниран. В зависимост от резултата и от това как се чувства днес треньорът, то той може да отпътува за Дания в последния момент. В противен случай Дамбраускас ще дава виртуални наставления на помощниците и футболистите. От "Лудогорец" са направили организация той да е в постоянна връзка с щаба благодарение на новите технологии.

Реклама

"Валдас ще бъде близо до отбора така или иначе, благодарение на новите технологии - каза на заминаване изпълнителният директор Ангел Петричев. - Предполагаме, че не е коронавирус, защото той е ваксиниран. Все пак, ако пробата е положителна, ще трябва да се справим без него. Направили сме така, че да бъде близо до отбора, макар и онлайн. Той и неговите помощници са достатъчно добре стикован екип, за да се справят. Станислав Генчев има опита и като старши треньор."

Звездата на "Лудогорец" Кирил Десподов разкри, че поставената цел пред отбора е излизане от групите. Освен "Мидтиланд" останалите съперници са "Цървена звезда" и "Брага", като първите два тима продължават напред.

"Като цяло сме настроени само за победа - каза Десподов. - Със сигурност това е нелека група, няма слаби отбори и ще бъде тежко, със сигурност, но ние трябва да продължаваме с добрите игри и гоним излизане от групата. Мисля, че имаме достатъчно футболисти. Да, наистина има контузени играчи, но се надявам това да не се отрази на отбора и тези, които ще влязат на техните места, да се раздадат на максимум и да ги заместят подобаващо."

Според техническия директор Козмин Моци отборът е по-силен от миналата година, когато загуби от "Мидтиланд" в квалификациите за Шампионската лига.

"Очаквам да се представим по-добре, отколкото миналата година - каза Моци. - Познаваме много добре какъв отбор са и отиваме с мисъл за победа. Последният мач срещу тях е минало. За мен този двубой е по-важен. "Мидтиланд" е нов отбор. Смениха много футболисти от миналата година. Надявам се да се справим добре и да стартираме с победа."

Реклама
Реклама
Реклама