Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10199633 www.bgdnes.bg

Проф. Кантарджиев: Като ме разкараха, хората решиха да не се ваксинират

"Когато мен ме разкараха, хората си казаха, абе тоя сега ни караше да се ваксинираме, щом го разкарват, няма да се ваксинираме, да видим какво ще стане. Имаме основания да се съмняваме в броя на новите случаи, застопориха се около 1000". Това заяви проф. Тодор Кантарджиев по Нова тв.

"От октомври ще е пикът на вълната. Имаме бавно покачване, смущава ме малкият брой нови случаи за сметка на починалите" допълни той.

Реклама

"Френската ваксина е за много ограничен контингент хора, които няма да могат да направят адекватен отговор с другите ваксини поради заболяване или провеждана терапия и по-лесно ще изградят имунитет към синтетичния й белтък", разясни специалистът.

По думите му той самият гледа да не пречи на служебното правителство с критики. Но по-скоро не вървят в правилната посока.

"През пролетта на 2020 г. бяхме на последно място по брой заболели в Европа, защо да сме се справили зле? Сега вече има ваксини, имахме 120 спокойни дни и време за подготовка", смята той. И прикани служебният министър да внимава с решенията си, защото вреди много на здравеопазването.

"Прав е да се чувства засегнат Кацаров, ние давахме брифинги, той стои по чорапи под юргана и се пази от коронавируса", сподели Кантарджиев.

Според него това, че хората не се ваксинират и са недоверчиви се дължи на ненаучната обстановка, създадена в страната.

Реклама
Реклама
Реклама