Илиана Раева: Васил Божков беше първият ми спонсор

Приятел
Автор: Огнян Георгиев

Илиана Раева: Васил Божков беше първият ми спонсор

Боряна Калейн не искаше да участва на олимпиадата

В първата част от своето интервю Илиана Раева сподели как златният олимпийски ансамбъл на България ще прекрати своята кариера след световното първенство. Тя разказа как е преминал нейният път към президентския пост във федерацията. Във втория епизод от разговора със съпругата на Наско Сираков ще разберем още подробности около най-критичните моменти с българските гимнастички на Игрите в Рио.

- Г-жо Раева, легенди се носят как сте отишли при Мария Гигова, за да кажете, че ще се кандидатирате за президент и ще се изправите срещу нея. Какво точно се случи на този разговор?

- Мария Гигова за мен беше и е много специален човек. Тя е била мой стимул като гимнастичка, треньор и ръководител. Имах огромно желание да стана президент. В същото време имах и респект към нея. Не ми беше леко. Казах й, че искам да излезе през парадната врата, а не да се борим на конгреса. Не желаех да побеждавам Мария Гигова. Исках тя да ме посочи за заместник. Нейният резон беше, че й остава още една година от мандата. Ходих два пъти при нея. Видях и усещах как върви моята обиколка в страната. Хората ми вярваха. При второто ходене отново казах, че ще я победя. Но тя все пак е Мария Гигова. Боец. Дълбоко вярваше, че ще спечели. Четири клуба ми казаха, че ще гласуват за нея, защото е направила толкова много. Беше трудно за мен, за Мария и за всички. Никъде в друг български спорт не е имало такова уважение между двамата кандидати. Веднага включих Мария в управителния съвет. Не мога да си представя гимнастиката без нея.

- Защо голяма част от спортните федерации продължават да се оплакват, че държавата не дава достатъчно пари, вместо да търсят спонсори?

- Още от основаването на клуб "Илиана" до днес не спрях да ходя и да чукам на вратите за помощ и спонсори. Имам колежки, които смятат, че това е срамно. Не само не е срамно, а с това се гордея най-много, защото успях да помогна на художествената гимнастика. Това, което правих, не е лесно. Трябва да си малко луд. Вярвам, че "светът е на лудите". Трябва много да вярваш и да нямаш притеснения. Първият човек, при когото отидох, беше Васил Божков. Той ми стана спонсор. Тогава през 90-те години точно беше направил "Еврофутбол". Такива неща му наговорих... Как ще направя световни шампиони. Как ще направя олимпийски шампиони. Как това е най-женственият спорт и трябва да ни подадат ръка. Сигурно приказвах 15 минути, без да спра. Той седеше, гледаше ме и се смееше. Вика: "Илиана, откъде си толкова сигурна, че ще направиш световни шампиони? Ще ти помогна, защото искам да помогна на един спорт. Много уважавам мъжа ти и вас като семейство. Вече не можех да работя на стадион "Васил Левски". Моят клуб стана огромен. Над 100 деца подготвителни групи и отбори във всички възрасти. Започнах да обикалям София и да гледам полянки. Толкова не бях в час с нещата през 97-98 година. Харесах си празната полянка до НДК. Отидох при кмета на община "Лозенец". Обясних за полянката и как искам да построя там зала. Той ме гледаше и не можеше да повярва на очите си. Отговорът беше: "Илиана, как ще ти дам такава полянка? Това е абсурд!" А аз така му се молех. Не изпитвах грам притеснение. Имам десетки такива случки.

- Как се преместихте на стадион "Георги Аспарухов" и станахте комшии с Нешка Робева?

- Каква битка беше. Кольо Проданов от спортната гимнастика, председател на клуб "Левски", дойде при мен. Каза ми, че тяхната зала е средище на наркомани. С извинение, ходят хората по нужда. Всичко е счупено. Помоли ме да намеря спонсор. Това беше 1999. Видях огромна зала, близнак на залата на Нешка. Без прозорци, а вътре ужас. Котки, кучета, плъхове спят. Отидох при Владимир Грашнов, изключителен човек. Казах му, че ще възродя всички спортове. Само да помогне, за да ремонтираме залата. Разделихме я наполовина със спортната гимнастика. Беше с нисък таван, но беше нов дом. За мен беше дворец. Грашнов даде строителна фирма, която започна ремонтите. Ако знаете как я взех! Нешка каза: "Не! Аз искам тази зала!" Стоян Хранов беше председател на "Левски". Застана до мен. Каза: "Нека да дадем шанс на Илиана, няма къде да работи. Нешке, ти имаш зала." Направи се Управителен съвет на спортен клуб "Левски". Казаха се много тежки думи по мой адрес и по адрес на мъжа ми. Обяснявах кои сме и защо искам залата. Нешка беше категорично против. С 12:3 гласа залата се даде на мен. Направихме тотален ремонт. Оправихме канализацията, съблекалните, баните и офис помещения. Радвам се, че вече девет години Ина Ананиева е президент на клуба и се справя блестящо.

- Какво казвате на внучетата, когато ви попитат защо не си играете с тях, а отивате на поредната среща за художествената гимнастика?

- Откакто най-голямата внучка Илиана порасна, цяла седмица идваше всеки ден на работа с мен, защото й беше интересно. Малката й сестричка Асиана живее с нас вкъщи. Веднага след олимпиадата баба отиде при третата внучка на морето и седя 10 дни, за да й се порадвам. Отношението към моето семейство е коренно различно. Друг свят и друга планета. При всички случаи е имало моменти, в които съм липсвала. Моите деца тренираха. Бяха заети точно толкова, колкото майка им и баща им. Сутрин ставаха за училище, после тренираха тенис или гимнастика. Вечер винаги сме били заедно. На 14 години заминаха. Едната за Испания, а другата за Гърция. Върнаха се, когато бяха на 20. Имах много хубав отбор като треньорка в "Левски". Но когато трябваше да избирам дали гимнастиката, или работата на Наско като футболист, точно за две секунди взех решението, че тръгвам с мъжа и децата, за да бъде той спокоен и да мисли за своята кариера. Винаги съм чувствала огромна подкрепа от него. Много неща съм научила от Наско. Много по-различен ръководител е от мен. Компромиси не прави! Аз може и да направя. Понякога ми е казвал, че бъркам. Когато става въпрос за високо спортно майсторство, не трябва да има сантименти. И се е оказвал прав.

- Когато трябва да кажете на някой състезател, че вече няма бъдеще в гимнастиката, как го правехте?

- Била съм от другата страна. Като състезател. Помня моето отказване. Донесе ми огромна болка и обида. Трябваше много да внимавам преживяването да не се окаже решаващо за вземане на неправилни решения. В годините се научих по пътя на убеждението да накарам някой сам да изживее голготата, че трябва да се разделим. Не само за състезателите, но и за хора от екипите важи. Не е леко, но става въпрос за национален отбор. Не трябва да се правят компромиси. Готова съм да понасям хули и обиди, но да успяваме.

- Когато свалите желязната маска след подобно решение, как вътрешно преживявате тези тежки думи?

- Трябва да гледам напред. Нямам право на сантименти, защото ще съсипя нервната си система и способността да ръководя нещата. Сигурно звучи жестоко. Понякога трябва да бъдеш такъв, какъвто казва Наско - безкомпромисен. Това е национален отбор. Не е тинтири-минтири. Не ги водя на екскурзии. Искам да се печели. Демокрацията отприщи мисли и нагласи, заради които хората забравят, че в спорта се иска лишение. Трябват жертва, аскетизъм, кански труд, за да постигнеш целта. Не знам какво щях да направя, ако бях наясно, че кракът на Мадлен Радуканова е счупен. 80% щях да й кажа, че трябва да играе. Но има едни 20%, които щяха да ми скъсат сърцето и душата. Слава на Бога, че нито знаех как Любомира Казанова е със счупен крак в Рио, нито знаех, че Мадлен е със счупен крак. Излизаше от първото съчетание, а аз вървях с нея. Тя вика: "Много ме боли, умирам от болка. Не мога да стъпя". Веднага й казах: "Не показвай в никакъв случай, че те боли! Ще разконцентрираш момичетата." А тя:"Не разбирате ли, че умирам от болка". "Не, не! Трябва да играеш!" веднага отвърнах. Нямаше да й кажа тези неща, ако знаех, че кракът е счупен. Две минути и половина, които за нея са били два века и половина болка. Има важни моменти, които може да се окажат камъчето, което да преобърне каруцата. Много пъти правя и говоря неща, които след това не знам как съм ги направила. Може да ви прозвучи налудничаво, но вярвам, че някаква сила ме води по този път. Това е дар Божи. Когато се случат най-страшните неща, съм готова да приема целия свят върху главата си. Както се случи с Цветелина Стоянова. Само и само да запазя отбора и Ина Ананиева. Толкова се чувствах уморена преди олимпиадата. Чудех се дали да пътувам. Слава на Бога, че отидох в Токио, както и на европейското в Израел, когато се случиха нещата с Цветелина. Не ми се пътуваше и тогава. Ако не бях на място, отборът се разпадаше. Те се отказваха от игра. Тука по същия начин. Боряна Калейн изпадна в страшна, уникална и невиждана до този момент предстартова треска. Не иска да играе на олимпийски игри. "Не, не мога. Аз ще се проваля", казваше. И така 10 дни. Какво ли не пробвах. С добро, с лошо и с всичко, което съм чувала от психолози. Опитах се да я стресна, за да я изкарам от вцепенението. Успях чак на деветия-десетия ден. На тръгване към олимпийското село. Да се върне онази Боряна, която си вярва и може да играе. Въпреки всичко това е най-спокойното ми състезание в кариерата като ръководител. Много изживях, когато видях първото място. Нещо, за което се страхуваш да мечтаеш. Нямате представа какво победихме!

Бен Афлек е нещастен от брака си с Дженифър Лопес

Бен Афлек е нещастен от брака си с Дженифър Лопес

Бен Афлек въобще няма желание да крие емоциите си и колко е тъжен от това, че е продал епичната си ергенска квартира. Младоженецът не изглеждаше в настроение за празнуване, след като спечели близо 30 милиона долара за бившия си дворец "Pacific Palisades". Продажбата се наложила, за да намери нов дом със съпругата си

Секси балерина идва в "Лудогорец"

Секси балерина идва в "Лудогорец"

Новото попълнение Нонато води в Разград Бианка В "Лудогорец" скоро ще се радват на поредната секси бразилка. Новото попълнение Нонато зарадва разградчани с красива половинка. Гаджето на футболиста Бианка Кичел е чакана в България до дни. Блондинката привлича вниманието още от първи поглед. Тя е бивша балерина

Полицаите подминали удара на Околовръстното, в който загина френски гражданин

Полицаите подминали удара на Околовръстното, в който загина френски гражданин

Карали 1 км назад, за да се върнат Полицаите Любка Гечева и Георги Малински са били свидетели на катастрофата на Околовръстното, при която загина френски гражданин, но са подминали местопроизшествието. След това карали 1 км на заден ход, за да се отзоват на сигнала от диспечер. Това става ясно от интервю на bTV с Десислава Петрова

Двама българи загинаха на бойното поле в Херсонска област

Двама българи загинаха на бойното поле в Херсонска област

Двама българи от Болградски район – Александър Калов от Болград и Игор Попаз от Виноградовка са загинали по време на изпълнение на бойни задачи в битките за Херсонска област. Това съобщиха на сайтовете си Болградската районна държавна администрация и Тарутинския общински съвет. Старши лейтенант Александър Калов е командир на десантно-щурмова рота

Най-четени

Създателят на Двора на кирилицата Карен Алексанян:  От 30 г. живея в България,но още нямам гражданство

Създателят на Двора на кирилицата Карен Алексанян: От 30 г. живея в България,но още нямам гражданство

Над 11 000 души са се подписали в подкрепа на арменеца добротворец  "От 30 години живея в България и нямам българско гражданство. Съпругата ми е българка, двете ми деца са българи, дори внучето ми е българче, но аз не съм." Това споделя с горчивина в гласа пред "България Днес" добротворецът Карен Алексанян

60 000 лв. нужни за протеза на Гери

60 000 лв. нужни за протеза на Гери

18-годишното момиче се бори с рак, ампутират крака й след усложнения 60 000 лв са нужни за протеза на Гери! Това е офертата, която 18-годишното момиче от Враца получи от най-добрите специалисти у нас по протезиране. Съдбата на Гери, за която "България Днес" разказа през юни т.г., е изключително тежка

Първата ни официална участничка в 18+ лентите Диана Габровска: Щастлива съм, че станах порноактриса!

Първата ни официална участничка в 18+ лентите Диана Габровска: Щастлива съм, че станах порноактриса!

Диана Габровска ще легализира филмите за възрастни у нас, стотици момичета искали да се снимат  Легализиране на порноиндустрията в България! Тази кампания подема първата наша звезда във филмите за възрастни Диана Габровска. Намерението сподели пред "България Днес" самата Диана, която в понеделник изгря с първото си видео в платформата на

Спасиха живота на Вальо Танев с операция в Израел

Спасиха живота на Вальо Танев с операция в Израел

Възстановявам се, след загубата на жена ми не празнувам рожден ден Актьорът Валентин Танев се връща отново в постановката "Хъшове" от Иван Вазов на режисьора Сашо Морфов в Народния театър на 20 октомври. "Наложи ми се животоспасяваща операция в Израел. Не искам да кажа каква е тя, възстановявам се и мисля, че ще съм добре

Див разврат в онлайн шоу

Див разврат в онлайн шоу

Инфлуенсърки си показват бомбите, наливат се с алкохол и зоват за тройки Содом и Гомор почервеняват от срам от бурно парти в интернет риалити шоуто "Къщата на инфлуенсърите". Звезди от социалните мрежи си спретват дивашко парти с алкохол и тежки сексуални намеци, като кадрите се излъчват в интернет, където младежи от всички възрастни могат

8 г. затвор грозят Лоренцо

8 г. затвор грозят Лоренцо

Синът на Софка забъркан в схема с мигранти? Гепен каналджия изпортва момчето на фолкпевицата, ченгетата го издирват в Етрополе 8 г. затвор грозят сина на Софи Маринова - Лоренцо, ако разследващите докажат, че е в основата на схема за трафик на мигранти, както твърди арестуваният за подобна дейност Иван

Жената на Кръстьо Лафазанов почина внезапно

Жената на Кръстьо Лафазанов почина внезапно

Елена Начева е починала на 24 септември едва на 61-годишна възраст Актрисата Елена Начева, която е съпруга на звездата от "Комиите" Кръстю Лафазанов, е починала внезапно преди няколко седмици и никой не е разбрал за това. Тя си е отишла на 24 септември. Елена Начева беше млада, едва на 61-годишна възраст

Снахата на Доган навърши 27 в бели дантели

Снахата на Доган навърши 27 в бели дантели

Снахата на Ахмед Доган - Памела Жейнова, отпразнува 27-ия си рожден ден в бяла дантелена рокля и в компанията само на най-близките си хора. Красавицата напуска десетки фотоси от купона в тузарски столичен клуб, на който са присъствали най-верните й приятелки, съпругът й Демир и баща й - футболният импресарио Николай Жейнов

Робърт от Оксфорд гледа коне в полите на Рила

Робърт от Оксфорд гледа коне в полите на Рила

Англичанинът влюбен в България, учи на езда Язденето е изключително полезно - подобрява кръвообращението, дишането, стойката, психическото здраве Доказано е, че само десетминутна разходка на гърба на коня повишава няколко пъти нивото на хормона окситоцин. Това е хормонът, от който зависи доброто ни настроение

След боя в сръбския "Биг брадър" българинът Емил Каменов: Сръбската Николета 100 пъти ми предложи секс

След боя в сръбския "Биг брадър" българинът Емил Каменов: Сръбската Николета 100 пъти ми предложи секс

Този, с когото се сбихме, не спираше да ни провокира, накрая ми открадна часовника "Съжалявам, че се сбих в шоуто, но един от участниците – Чертич, нарочно дразнеше всички - изсипваше салати върху главите и с вода ни заливаше, тероризираше. Казахме му да престане. Накрая ми открадна часовника, докато спя, и тогава се ядосах

Най-коментирани

Кобрата на РД на таткото на Андреа

Кобрата на РД на таткото на Андреа

Кубрат Пулев се е появил на рождения ден на таткото на Андреа - Румен, научи "България Днес". Родителят на попфолк дивата отбеляза личния си празник в столичен ресторант. На купона цъфва и Кобрата. Въпреки че с Андреа не са заедно, Пулев остава в добри отношения с бившата си изгора и татко й. Блондинката изпява няколко любими песни на руски на

Клоп четка "Арсенал"

Клоп четка "Арсенал"

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп се скъса да хвали предстоящия си съперник "Арсенал". Английското дерби е в неделя от 18:30 часа. "Те имат цялото ми уважение. Много добра работа на Микел Артета. В отбора има много талант. "Арсенал" е един млад, вълнуващ тим, който се справя много добре. Отиваме там и не мислим за миналите резултати"

Янита в топформа

Янита в топформа

В топформа е Янита Янчева! Сървайвърката, която мина през две предавания и се пребори с рака, демонстрира апетитни форми и стегната мускулатура. Желаем й от сърце

Моуриньо притеснен от "орлите"

Моуриньо притеснен от "орлите"

"Рома" на практика загуби шансове за първото място в група "С" на турнира Лига Европа след загубата от "Бетис" с 1:2, призна старши треньорът на тима Жозе Моуриньо. "Вълците" заемат третото място с 3 точки, една по-малко от втория "Лудогорец". "Бетис" води убедително с пълен актив от 9 точки. "Става повече от трудно да завършим на първото място

Оперираха наш каскадьор в Холивуд

Оперираха наш каскадьор в Холивуд

Сложиха ми пластина и на другия крак, добре съм, казва шампионът по таекуондо Антон Касабов Един от най-успелите българи в Холивуд - каскадьорът актьор Антон Касабов, претърпя две сериозни операции, продължили повече от 10 часа в Щатите. Резултатът от тях е отличен, но сега за синеокия красавец предстои най-трудното - възстановяването

"Юве" се точи да бие "Милан" навън

"Юве" се точи да бие "Милан" навън

Тежко гостуване на "Милан" очаква старши треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри. Дербито на Италия е утре вечер от 19:00 часа. "Росонерите" са нахъсани да се реваншират след поражението с 0:3 от "Челси" в Шампионската лига. "Изправяме се срещу италианския шампион. Ще бъде още по-труден мач, защото те идват от тежка загуба в Лондон

Мика Стоичкова залюби рекламист

Мика Стоичкова залюби рекламист

Показа го официално Дъщерята на Камата и Йордан се целуват на яхта Със страстни целувки по залез слънце на романтична яхта Мика Стоичкова показа официално новото си гадже. Макар на няколко пъти да загатна, че има нова любов, дъщерята на Христо Стоичков се престраши да я покаже едва сега. Гаджето й се казва Йордан Георгиев и е собственик на

Бен Афлек е нещастен от брака си с Дженифър Лопес

Бен Афлек е нещастен от брака си с Дженифър Лопес

Бен Афлек въобще няма желание да крие емоциите си и колко е тъжен от това, че е продал епичната си ергенска квартира. Младоженецът не изглеждаше в настроение за празнуване, след като спечели близо 30 милиона долара за бившия си дворец "Pacific Palisades". Продажбата се наложила, за да намери нов дом със съпругата си

Секси балерина идва в "Лудогорец"

Секси балерина идва в "Лудогорец"

Новото попълнение Нонато води в Разград Бианка В "Лудогорец" скоро ще се радват на поредната секси бразилка. Новото попълнение Нонато зарадва разградчани с красива половинка. Гаджето на футболиста Бианка Кичел е чакана в България до дни. Блондинката привлича вниманието още от първи поглед. Тя е бивша балерина

Полицаите подминали удара на Околовръстното, в който загина френски гражданин

Полицаите подминали удара на Околовръстното, в който загина френски гражданин

Карали 1 км назад, за да се върнат Полицаите Любка Гечева и Георги Малински са били свидетели на катастрофата на Околовръстното, при която загина френски гражданин, но са подминали местопроизшествието. След това карали 1 км на заден ход, за да се отзоват на сигнала от диспечер. Това става ясно от интервю на bTV с Десислава Петрова

Бен Афлек е нещастен от брака си с Дженифър Лопес

Бен Афлек е нещастен от брака си с Дженифър Лопес

Бен Афлек въобще няма желание да крие емоциите си и колко е тъжен от това, че е продал епичната си ергенска квартира. Младоженецът не изглеждаше в настроение за празнуване, след като спечели близо 30 милиона долара за бившия си дворец "Pacific Palisades". Продажбата се наложила, за да намери нов дом със съпругата си

Полицаите подминали удара на Околовръстното, в който загина френски гражданин

Полицаите подминали удара на Околовръстното, в който загина френски гражданин

Карали 1 км назад, за да се върнат Полицаите Любка Гечева и Георги Малински са били свидетели на катастрофата на Околовръстното, при която загина френски гражданин, но са подминали местопроизшествието. След това карали 1 км на заден ход, за да се отзоват на сигнала от диспечер. Това става ясно от интервю на bTV с Десислава Петрова

Двама българи загинаха на бойното поле в Херсонска област

Двама българи загинаха на бойното поле в Херсонска област

Двама българи от Болградски район – Александър Калов от Болград и Игор Попаз от Виноградовка са загинали по време на изпълнение на бойни задачи в битките за Херсонска област. Това съобщиха на сайтовете си Болградската районна държавна администрация и Тарутинския общински съвет. Старши лейтенант Александър Калов е командир на десантно-щурмова рота

Подкаст: Композиторът Мага в подкаста “24 часа от живота”: Тъжно е, когато човек е природно глупав

Подкаст: Композиторът Мага в подкаста “24 часа от живота”: Тъжно е, когато човек е природно глупав

Едни от най-големите попхитове на 90-те години на миналия век у нас са на композитора Магомед Алиев – Мага. Дагестанец, роден в Чечня, учил в Русия, но още преди 30 години избрал България за страната, в която ще живее. Той е и пианист, и аранжор и е рабитил е с имена като Лили Иванова, Нина Николина, Ирра, Руши Видинлиев

Люси паркира неправилно

Люси паркира неправилно

На всичко е готов Люси Иларионов, за да направи добри снимки. Режисьорът спря с джипката си на спирка на тролейбуса на една от най-оживените улици в София и не мръдна, докато не си свърши работата. Снимки: България

Халфът на ЦСКА 1948 Реян Даскалов: Школата в Ловеч беше като казарма

Халфът на ЦСКА 1948 Реян Даскалов: Школата в Ловеч беше като казарма

Неочаквано за мнозина отборът на ЦСКА 1948 се оказва на върха на класирането преди поредния кръг в Първа лига и въпреки че основните претенденти за титлата имат отложени мачове, столичният клуб дава заявка за важна роля в разпределението на призовите места в края на шампионата. Полузащитникът Реян Даскалов

ЦСКА амнистира Гарсес и Жеферсон

ЦСКА амнистира Гарсес и Жеферсон

Брадли де Нойер готов за дербито в Разград ЦСКА ще амнистира бразилците Маурисио Гарсес и Жеферсон за предстоящото в понеделник гостуване на шампиона "Лудогорец". Двамата бяха наказани и солено глобени заради некоректно отношение към клуба и треньора Саша Илич. Бразилците получиха специално разрешение от сръбския наставник да се приберат в

Лоренцо на Софи: Никога не съм се крил, бях си вкъщи през цялото време

Лоренцо на Софи: Никога не съм се крил, бях си вкъщи през цялото време

"Никога не съм се крил. Бях си вкъщи през цялото време. После полицията се усетиха, че е лъжа като отидох до тях да се изясним какво се случва". Това написа синът на Софи Маринова Лоренцо в инстаграма си. Изпълнителят беше обявен за общодържавно издирване, след като на 21 септември на КПП Русокастро е задържан джип с 9 нелегални мигранти

Джулиана Гани благодарна, че мъжът й не я използва за собствена изгода

Джулиана Гани благодарна, че мъжът й не я използва за собствена изгода

Изглежда, че плеймейтката Джулиана Гани се чувства истински щастлива във връзката си с полицая Теодор Гецов. В свой пост в инстаграм Джулиана благодари на бащата на бъдещето си дете с поредица от снимки.  "Благодаря ти, че не искаш да развивам брандове или бизнеси в твое име, с цел изгода. Благодаря ти, че ме обичаш, въпреки всичко и всички

Песните на Алла Пугачова вече не звучат в Русия

Песните на Алла Пугачова вече не звучат в Русия

Вече е невъзможно да чуете "Миллион алых роз" по руските радиостанции. Медиите в страната пишат, че има негласна забрана за излъчване на хитовете на местната поп икона Алла Пугачова заради отношението ѝ към войната в Украйна. Композициите на братята Валерий и Константин Меладзе също са свалени от ефир, предават руските агенции