Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10271606 www.bgdnes.bg

Тончо Токмакчиев снима филм в Мемфис

Актьорът е част от първата българска продукция, заснета изцяло в САЩ

Първи кадри от снимачната площадка на "Аромат на липа" сподели Тончо Токмакчиев.
Актьорът замина преди дни за САЩ, където участва в реализацията на първата българска продукция, заснета изцяло зад океана. Тончо е там заедно с колегата си Иван Бърнев. Снимките ще продължат 18 дни, а Тончо и Иван не спират да се наслаждават на престоя си в Мемфис. Двамата обикалят заедно с екипа града на Елвис и посещават всевъзможни забележителности в малкото свободно време, което им остава.
Редица американски сайтове обявяват старта на заснемането на лентата, която е на режисьора Цветана "Сиси" Денкова.


"Следващият игрален филм, заснет в Мемфис, ще привлече вниманието към една от по-пренебрегваните части от населението на града - българската общност", описва лентата журналистът Джон Бейфус.
Денкова разказва, че филмът се фокусира върху "въпроса за американската мечта и пита дали тя все още е реална".
"Става дума за нашата българска общност, но и за нашата гледна точка за американския живот", споделя още Сиси, която емигрира заедно със семейството си през 1997 година.


С бюджет от около половин милион долара, спонсориран отчасти от нова нестопанска организация в Лос Анджелис, която поддържа независимо кино, с "Аромат на липа" Денкова пренася българския талант в Америка, включително актьорите, които режисьорът нарича "някои от моите детски комедийни идоли". Имена като Иван Бърнев, Албена Колева и Тончо Токмакчиев може да не означават нищо в САЩ, но "това не са само професионални актьори с десетилетна кариера, те са звезди. Тончо прави скеч комедия по телевизията от дете". С тези думи Цветана Денкова разкрива избора си да покани именно тези български актьори за снимките в Мемфис.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама