Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10281952 www.bgdnes.bg

Кьотек и кръв на "Уембли"

Фенове на Унгария нападнаха стюарди и полицаи

Здрав бой и кръв белязаха световната квалификация между Англия и Унгария. Двубоят на стадион "Уембли" в Лондон изненадващо завърши 1:1, но по-горещите страсти се разиграха на трибуните.

Само пет минути след началния съдийски сигнал голяма група фенове на гостите нападна стюардите. Последваха сблъсъци и с полицията. Хулиганите успяха да изтласкат органите на реда до изходите. Някои от ултрасите все пак отнесоха удари с палките и бяха разкървавени. Полицейското присъствие около и на стадиона беше засилено още преди мача заради очаквано напрежение между феновете.

Реклама

Иначе "маджарите" поведоха от дузпа чрез Салай в 24-ата минута, но Джон Стоунс набързо изравни. След почивката англичаните доминираха и имаха повече ситуации, но до нови попадения така и не се стигна. Селекционерът на "трите лъва" Гарет Саутгейт заяви, че неговите футболисти са допуснали прекалено много грешки.

"Беше разочароващо представяне. Но това е заслуга и на Унгария - те ни създадоха тактически проблеми. Не бяхме гъвкави и не играхме на необходимото ниво. Трудно е да се определи къде точно сме се провалили. Ще има време да помислим за баланса в отбора. Индивидуално също можем да се подобрим. Допуснахме много елементарни грешки с топката", недоволен бе Саутгейт.

"Трябва да се замислим. Не видях нищо от предишния мач или от тренировките. Не знам дали подсъзнателно сме смятали, че това ще бъде по-лесен мач, защото ги победихме убедително през септември", коментира още селекционерът на Англия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама