Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10290130 www.bgdnes.bg

Хубчев се дърпа за споразумение

Неплатеният дълг към бившия треньор Петър Хубчев е най-големият финансов проблем пред "Левски" в момента. "Сините" имат да дават още около 700 000 лева на специалиста и щаба, с който той работи на "Герена".

Хубчев и асистентите му осъдиха клуба във ФИФА за около 1 000 000 лв. Както "България Днес" съобщи преди време, от "Левски" им платиха една част - около 250 000 лв., в началото на годината. Сумата бе преведена, за да може да стартират преговорите за разплащане на останалата част. "Сините" се опитват да убедят специалиста да му превеждат парите разсрочено за определен период от време.

Реклама

На този етап Хубчев и щабът му се дърпат и не подписват подобно споразумение. "България Днес" научи, че причината е в срока, който му предлагат от "Левски". Той се вижда прекалено дълъг на бившия треньор.

След неуспех в преговорите на Наско Сираков в последно време със задачата да убеди Хубчев на разсрочено плащане се е заел шефът на генералния спонсор на "сините". Целта е да се избегне възможността проблемите около Хубчев да лишат "Левски" от лиценз за следващия сезон. Преговорите текат бавно и трудно.

"Имаме загубено дело в казуса с Хубчев. Преговорите са трудни. В момента ги водят представителите на нашия партньор", призна новият изпълнителен директор на клуба Иво Ивков.

"Левски" има и други задължения, но те подлежат на предоговаряне.

"До края на годината имаме да покрием неизплатени суми на бивши и настоящи футболисти и треньори - каза Ивков. - В незавидно положение сме, тъй като административният ни екип не е получавал заплати от доста време. Не са едно и две спешните плащания. Няма да призная лесно някои от задълженията. Първо ще водим преговори с всички наши партньори, включително и кредиторите ни. Имам резерви по отношение на някои задължения. Ако сега кажа какви са задълженията, значи ги признавам. До Нова година всеки един ден ще преговаряме с нашите кредитори. Половината задължения са от лихви. Това е тема за размисъл."

"Левски" гостува днес на "Локомотив" (Сф) в мач от 11-ия кръг на Първа лига. Двубоят от 20,00 ч. на Националния стадион е без публика заради новите мерки срещу коронавируса в София. Треньорът Станимир Стоилов ще може да разчита на всички свои играчи във възобновеното столично дерби. Това стана възможно, след като казусът около Хосе Кордоба бе разрешен от ФИФА в полза на "сините".

Реклама
Реклама
Реклама