Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10308201 www.bgdnes.bg

Дилеми в състава за Стойчо Младенов

Дилеми за титулярния състав мъчат Стойчо Младенов преди днешното домакинство на ЦСКА на украинския "Зоря" в Лигата на конференциите. Двубоят е от 22,00 ч. на Националния стадион.

Треньорът на "червените" е затруднен в избора си, след като вече разполага почти с всичките си налични футболисти с изключение на трайно контузения Мено Кох и нападателя Бисмарк Чарлз.

Реклама

Голямата въпросителна за Стойчо е кои да бъдат дефанзивните халфове срещу украинците. За двете позиции се борят четирима играчи - Тибо Вион, Амос Юга, Жеферсон и Карло Мухар. Първите двама доскоро лекуваха травми, но въпреки това французинът Вион има големи шансове да започне като титуляр за сметка на бразилеца Жеферсон. Другата позиция най-вероятно ще заеме Мухар, който пристигна на "Армията" това лято. В офанзивен план Младенов вече може да разчита на аржентинеца Федерико Варела, който също пропусна повечето мачове от сезона. Той почти сигурно ще остане резерва и евентуално ще се включи в по-късен етап на мача. В атака Младенов ще разчита на триото Яник Вилдсхут, Георги Йомов и голмайстора Жорди Кайседо.

ЦСКА има нужда от задължителна победа срещу "Зоря", за да запази шансове да прескочи групата си в Лигата на конференциите. До момента "червените" заемат третото място с 1 точка след първите два мача. На втората позиция е норвежкият "Бодьо/Глимт" с 4 точки, а лидер е "Рома" на Жозе Моуриньо със 6. В другия мач тази вечер "вълците" гостуват на "Бодьо". При продължаване напред в турнира в ЦСКА ще получат рекордни премии. Говори се, че "червените" футболисти и треньори ще разделят около 1 млн. лева. Това няма да е проблем, тъй като наградният фонд от турнира генерира сериозни приходи. Само от участието си до момента в евротурнирите ЦСКА спечели около 10 млн. лева. Играчите получиха солидни премии за влизането в групите, но излизане от тях ще донесе далеч по-тлъсти бонуси. Те ще бъдат разпределени според заслугите и игровото време на футболистите в турнира.

Вчера в София пристигна и отборът на "Зоря". Тимът докара в София и двама от контузените си футболисти, а треньорът Виктор Скрипник е получил предложение да поднови договора си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама