Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10315686 www.bgdnes.bg

Кери се разминава с тежка контузия

Един от основните футболисти на ЦСКА Греъм Кери се размина с тежка контузия след загубата с 0:1 от украинския "Зоря" в Лигата на конференциите. Ирландецът получи удар през второто полувреме и опита да остане на терена, но травмата не му позволи да завърши мача.

За щастие, първоначалните прогнози са, че контузията не е сериозна и той няма да отсъства дълго от терена. Вчера Кери премина допълнителни прегледи, след които трябваше да стане ясно колко точно ще трябва да се възстановява. През този сезон ирландецът е може би най-добрия играч на "червените" и неговата липса със сигурност ще се окаже проблем за Стойчо Младенов.

Реклама

След загубата от украинците ЦСКА на практика загуби шансове да прескочи групата си в Лигата на конференциите. "Червените" са на последно място само с една точка след първите три мача. Лидер в групата е "Бодьо/Глимт" със 7 точки, следван от "Рома" с 6 и "Зоря" с 3 точки.

Според национала Георги Йомов ЦСКА е гонен от прокоба в европейските мачове напоследък. "Не си отбелязахме положенията, когато не вкарваш, ти вкарват - коментира Йомов след мача. - Лош късмет, създадохме над 10 положения. Прокоба ни гони в евротурнирите. Дано запишем победа и се развали. От утре мислим за първенството. Лош ден за нас."

От ЦСКА имаха сериозни претенции към съдиите за неотсъдени дузпи. Според треньора Стойчо Младенов реферът е трябвало на два пъти да посочи бялата точка. "Ние сами сме си виновни - каза Стойчо. Започнахме колебливо второто полувреме. Видяхте съдийските отсъждания, които оспорваме. Особено играта с ръка на защитника, който бе последен. Но не съм аз човекът, който да коментира съдията. Имаше още две стопроцентови ситуации за дузпа. Не знам защо не ги отсъдиха. Ние сме ЦСКА и ще се борим докрай, макар шансовете да намаляха. Борим се на много фронтове. Нямам обяснение и аз защо дадохме инициативата през второто полувреме. Ще анализираме. Реалността я знаехме много добре. Ще обсъдим и ще взимаме най-правилните решения за всички мачове. Ние трябва да сме водещият отбор през повечето време, да атакуваме."

"Тази загуба е изцяло наша грешка - заяви капитанът Юрген Матей. - Трябваше поне да не загубим. Ако трябва да бъда честен, имаше избутване при ситуацията за дузпа. Реферът изгуби контрол в мача, но трябва да гледаме себе си. Заслужавахме поне равен, но не съдията ни е виновен."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама