Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10317763 www.bgdnes.bg

Асистент-режисьор уверил Болдуин, че пистолетът е безопасен

Излязоха нови подробности за нещастния случай, при който Алек Болдуин застреля оператор и рани режисьор на снимачната площадка.

Оръжието е било дадено на актьора от асистент-режисьор с уверението, че е безопасно, съобщи Би Би Си, позовавайки се на съдебни протоколи. Асистент-режисьорът, чието име не се споменава, не е знаел, че реквизитният пистолет е зареден с бойни патрони.

Реклама

Алек Болдуин даде показания, след като по погрешка застреля кинооператорка

По време на трагичния инцидент операторът Халина Хътчинс беше фатално простреляна, а Джоуел Соуса, който стоял зад нея - ранен.

По-късно Соуса е изписан. В социалните мрежи Алек Болдуин написа, че е шокиран и сърцето му е разбито. Той допълва, че изцяло сътрудничи на властите в разследването на случая, предава БНТ.

В деня на инцидента със стрелба снимачният екип на филма пък е изразил недоволство от условията на труд на мястото на снимките, съобщи вчера в. "Лос Анджелис таймс" като се позова на свои източници.

По тяхна информация, недоволството на снимачния екип било предизвикано от постоянните промени, логистичните неуредици и забавянето на заплатите.

Освен това, няколко души се оплакали, че не са взети предвид настояванията им за безопасност, след като пистолетът, с който се стреля на снимките, през последните няколко дни поне на два пъти засичал, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Вестникът съобщи, че в четвъртък няколко оператори и помощниците им, часове преди инцидента със стрелбата, напуснали снимачната площадка заради разногласия с продуцентите. Сред хората, които настоявали за подобряване на условията на труд, била и загиналата Халина Хътчинс.

Междувременно продължават разпитите на свидетели на инцидента, съобщи шерифството в окръг Санта Фе. Оттам са потвърдили, че засега не са повдигани обвинения за стрелбата и смъртта на Хътчинс.

Реклама
Реклама
Реклама