Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10317788 www.bgdnes.bg

Тенекеджиева се намери с Иво Димчев

Кой да предположи за Мария и Гринго?! 

Режисира ги млад британец, който говори български... донякъде 

Намериха се Деси Тенекеджиева и Иво Димчев! Правят, струват, действат, скоро ще си признаят! Двамата ще си партнират във филм!

Досега информация за съвместния им проект няма. Издава ги обаче режисьорът на лентата - Бен Чарлз Едуардс, британец, за когото ще стане дума малко по-късно. Той публикува снимка от "тестов снимачен ден в България за новия ни филм", както сам се изразява. Кадърът е доста мистичен и с лошо качество, но на него виждаме група хора, облечени в бяло от глава до пети. Вдигат ръка с изпънати длани като поздрав, но не като "онзи" поздрав, тъй популярен през 30-те години в Берлин.

Реклама

Групата в бяло е обгърната от гъста, млечна мъгла и като нищо може да имитира ритуалите на Бялото братство, които, знаете, през август се събират на Рила и пленяват чужденци от цял свят.

Заглавието на бъдещия филм е внушително - "Небесни колеса". В официалната интернет енциклопедия на киното също липсва информация за сюжета или подробности за снимачните локации. Засега в актьорския екип са вписани само имената на Деси Тенекеджиева, Иво Димчев и двама млади БГ актьори - Димитър Николов и Илиян Стаменков.

Приятна изненада е още едно голямо име в актьорския екип - ще им партнира страхотният Михаил Мутафов. Двукратният носител на "Аскеер" ще бъде в ролята на Богдан Марков - ето, значи филмът не просто ще се снима в България, сюжетът ще е за българи!

Героинята на Деси Тенекеджиева ще се казва Мария, а образът на Иво Димчев - Гринго. Което е леко иронично, понеже през лятото името Гринго бе бая в устата на Иво Димчев. Само че тогава той говореше за половинката на Софи Маринова - Гринго. В гневен пост във фейсбук Иво Димчев заяви, че плаче от яд, когато гледа как Софи Маринова пее с гипсирана ръка след домашно насилие и намекна, че в дома й е имало грозни сценки от страна на съпруга й.

Но обратно към филма. Едва преди дни Бен Чарлз Едуардс - познат режисьор на Острова (макар и далеч от славата на Гай Ричи), проговори за "Небесни колеса". "Следващата пролет ще снимам филма. Това е една история, която изследва двойствеността на доброто и злото, светлината и мрака. И понеже хората седят по средата, не бива да избързваме с изводите си кой какъв е - добър или зъл."

Бен Чарлз Едуардс бе част от международното жури на наградите на Фондация "Стоян Камбарев". С Тенекеджиева са близки, а тя го учи да говори български.

Реклама
Реклама
Реклама