Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10317801 www.bgdnes.bg

Мъжът на Сашка Васева - Христо Бакърджиев: Загубихме време да ходим по врачки, уж да й помогнат

Тя не иска да се моли на хората, такъв й е характерът

"Ако за нещо съжалявам, то е че загубихме много време със Сашка да обикаляме по врачки, ходжи, дори ходихме при едно гуру във Франция с идеята, че ще ни помогнат, че ще решат болката й и туморът ще спадне. А то, обратното, той вече е доста голям и операцията е жизненоважна."

Това казва мъжът на Сашка Васева - Христо Бакърджиев, който и в момента е в Германия до емблемата на фолка Сашка Васева. Дупничанката от доста време се бори с тежко заболяване, което откри съвсем скоро. То й пречи да вижда, а и физически е доста отслабнала.

Реклама

"Сашка е патриотка, не иска да се моли на хората да й дават пари. Ако решим да направим дарителска сметка, ще я обявим официално с нея. Сумата е сериозна, има начини да се справим, но сроковете ни притискат. Аз мога да я застраховам в Германия, но процедурата е дълга и трябват месеци, за да получим сума. Тук е така, ако човек е болен, държавата ще му плати операцията, не е като в България. Освен това Сашка не е немски гражданин, защото винаги е казвала, че е българка, патриот. Винаги си е плащала осигуровките, не е крила данъци, живееше много скромно - не пие, не пуши, би трябвало държавата да се погрижи за нея. Самата тя не иска на никой да се обажда за помощ, характерът й е такъв", казва още Христо.

"Имам надежда, Господ няма да ме остави така. Все ще ми се случи чудо", казвала Васева на мъжа си. "Тя има здрав дух и е много сърцата, дори опитва да се шегува, макар че й е трудно всичко, което прави - от движението до храненето и т.н.", споделя още Бакърджиев. Двамата с Васева вярват, че операцията ще бъде успешна и тя отново ще може да пее на почитателите си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама