Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10405036 www.bgdnes.bg

Мъжът на певицата от Германия: Махат тумора на Сашка на три пъти

Слави не се отзова, от известните само Петя Дикова ни помогна, казва още Христо Бакърджиев

"Ще махат тумора на Сашка на три пъти, може да се наложи на четири. Засега не можем да кажем точно кога, защото, както казах преди дни - тъкмо я закрепиха, и после леко се влошиха нещата, та трябва да изчакаме. Всеки ден е решаващ. Когато Сашка е по-добре, веднага се събират докторите на консилиум да й решават съдбата".

Реклама

Това сподели пред "България Днес" съпругът на Сашка Васева - Христо Бакърджиев. Певицата вече е минала една интервенция, която тялото й понесло добре. Притеснението на докторите е, че туморът е колкото яйце и трябва поетапно да се маха, като се наблюдава как ще реагира певицата, тъй като може да се засегнат определени нервни окончания. "Не може от раз и всичко да приключи. Освен това се боим да не се получат възпаления", каза още Бакърджиев.

В момента с диагнозата на фолкпевица номер 1 на републиката се занимават светила на медицината в Германия.

"Имаме надежда, че ще се оправи. И тук така казват, но трябва всичко да е много внимателно. Аз съм поел лечението, но няма да можем да се справим сами. Благодаря на всички хора, които се отзовават", сподели още съпругът на певицата Христо Бакърджиев.

Той по цял ден е до нея, която е доста отслабнала и е останала почти без сили. "Тя вярва, че Господ ще й помогне, аз също".

Сега се търсят средства, които да покрият цялото лечение на изпълнителката.

За него също трябва не малка сума, тъй като всяка операция оскъпява процедурата. Затова е открита банкова сметка, на която почитателите на звездата могат да превеждат суми според възможностите си.

Реклама

Сметката е потвърдена от семейството, разходите за лечението възлизат на 90 хиляди евро.

"За мое съжаление хората, които ни бяха доста близки през годините, не се отзоваха на молбата ни за помощ. Аз виждам всеки човек, който е дал и левче за Сашка, защото застава с името си. Слави Трифонов също не е от тези, дето ни помогнаха. Мислех, че той ще се отзове, макар че Сашка страдаше, когато той правеше скечове с нея. Но, както се казва, кой съм аз, че да съдя този и онзи. Това е личен акт", каза Бакърджиев.

Той уточни, че е много благодарен на журналистката Петя Дикова, която единствена от известните е превела сума, за да помогне на Сашка Васева.

Според мъжа на певицата са лъжа слуховете, че операцията на Сашка може да бъде поета от здравна застраховка, защото тя изобщо няма такава в Германия. Освен това лекарят, който Васева и съпругът й са избрали, имал частна практика и в този случай застраховката не би могла да обезпечи лечението.

Почти месец певицата е в Германия със съпруга си.

Цели 10 години изпълнителката на "Не мога да те забравя, Георги" и "Левовете в марки" живее с грешна диагноза - постепенно тя ослепя, като докторите смятаха, че причината са атрофирали зрители нерви. Едва скоро тя разбрала, че всъщност тумор притисна нерви в мозъка й, заради което спря да вижда и се наложи спешната операция.

Дарителската сметка за Сашка Васева:

IBAN: BG86RZBB91554455289907

SWIFT/BIC: RZBBBGSF

Реклама
Реклама
Реклама