Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10424635 www.bgdnes.bg

Футболът с шапка на тояга

Шапка на тояга! Така може да се определи случващото се в българския футбол от години. Безгрижието и безвремието, което е завладяло този спорт у нас, се вижда от трагичните резултати на националния отбор и представянето на нашите клубни участници в евротурнирите. Но като говорим за шапки, те са любим моден атрибут за мнозина футболни деятели.

В изключително странен вид се появи Йордан Лечков след последното пътуване на националите до Украйна и Швейцария. Вицепрезидентът на БФС бе решил да изненада всички със зимна черна шапка, но нахлупена наполовина само до ушите му. Това даде повод на шегаджиите да го сравнят с касапин на село, който отива да коли прасе за Коледа. Данчо отдавна има нестандартно виждане в модата и е емблематичен със своите шарени ризи. Затова и му бе лепнат прякора Дане Какадуто от бившия капитан на "лъвовете" Ивелин Попов.

Реклама

С черна шапка води последния мач и треньорът на ЦСКА-София Стойчо Младенов. Специалистът от село Плоски явно е имал проблем с ниските температури на двубоя с "Арда". Затова и Стойчо бе нахлузил шапката плътно над ушите и челото и само очите му се подаваха под нея. Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов пък предпочита шубите с качулки независимо дали води тренировка, или просто говори по телефона. Селекционерът на националния отбор Ясен Петров обича да е в крак с модните тенденции и залага на марково облекло, дори когато се касае за шапката му с козирка.

 

Бербо срещу Чичо Венци

Кандидатът за нов президент на БФС Димитър Бербатов и бившият вече член на изпълкома Венцеслав Стефанов от години водят задочна война. Двамата често си хвърлят престрелки по медиите. Когато гледат мачове на националния отбор, сядат далеч един от друг и се правят, че не се познават.

Интересното е, че Бербатов понякога наблюдава двубои от трибуните, замаскиран със суичър с качулка и черни очила. По улиците също често се движи в този вид, за да не бъде разпознаван. Чичо Венци пък нахлупва бейзболна шапка и пали традиционната пура.

Каскет за късмет на Лев Яшин

Каскетът е талисман за единствения вратар със "Златна топка" Лев Яшин. "Приятели от Чехословакия ми го подариха през 1953-та, когато бяхме на турне с "Динамо" (М)", споделя Яшин. Великият вратар толкова вярва, че шапката му носи късмет, че не я сваля в нито един свой мач. След победата над Чехословакия на полуфиналите на Евро 1960 феновете нахлуват на терена и крадат каскета директно от главата му. Яшин е на път да се разплаче в съблекалнята.

"Трябва да играем финал, а аз нямам резервна шапка. Лекарят ни, Николай Николаевич Алексеев, дойде при мен и ме попита: "Какво става, Лева, контузия ли?". Тогава вратата на съблекалнята се отвори и влязоха полицаи. В ръката на единия беше моята скъпоценна шапка! Бях толкова радостен, че дадох автографи на цялата полиция в Марсилия", спомня си още Яшин.

Бойко "тигър" с пискюл

Бившият министър-председател на България Бойко Борисов направи футболна кариера в тима на "Витоша" (Бистрица). Като капитан на тима той излизаше на терена опакован дори с шапка с пискюл и ръкавици. През 2011-а Борисов дори попадна сред номинираните за церемонията "Футболист на годината". През следващия сезон "тигрите" на Бойко завоюваха Купата на АФЛ. На 54-годишна възраст той стана най-възрастният футболист в цяла Европа, играл в професионалния футбол.

Реклама
Реклама
Реклама