Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10425338 www.bgdnes.bg

Шофьор спасява малко коте

Водачът на автобус 54 довършва курса с животното в скута 

Малко коте оцеля след благородната постъпка на шофьор от столичния градски транспорт, разказват свидетели на рядко вижданата случка.

Преди дни автобус номер 54 се движи по традиционния си маршрут от град Божурище към метростанция "Сливница". Изведнъж превозното средство спира по средата на пътя. Причината - шофьорът забелязва, че на платното има малко и беззащитно коте, което по чудо не е прегазено от преминаващите превозни средства.

Реклама

Водачът, който остава анонимен в постъпката за пример, слиза от автобуса и прибира на сигурно място животинката при себе си. Пътниците са впечатлени от постъпката му и започват един след друг да го хвалят и да му споделят колко са впечатлени. Шофьорът слага котето в скута си, като с едната ръка го придържа, а с другата върти волана на превозното средство.

"Ето това е Човекът, който спря автобуса, за да не прегази малко котенце на пътя! Струва ми се, че те двамата се харесаха взаимно! Респект!", разказва Цвети Христова, която става свидетел на вълнуващата история.

Социалните мрежи са разтърсени положително от историята, като мнозина хора предлагат водачът да бъде награден за благородното си дело. Други се притесняват шефовете му да не го глобят, че е спрял автобуса и е слязъл от него, за да прибере животинката. Негови колеги изтъкват, че не са изненадани от постъпката, защото знаят, че е добра душа и е готов да помогне.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама