Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10428343 www.bgdnes.bg

АПИ: Няма концентрация на ПТП където стана злополучният инцидент

В участъка на магистрала "Струма", където стана тежката катастрофа, няма концентрация на пътни инциденти, съобщиха от АПИ.

Тежкият пътнотранспортен инцидент на автомагистрала "Струма" тази нощ се е случил при приблизителен км 31+900 на автомагистралата, като в този участък няма концентрация на пътни инциденти, даде подробности за БТА  Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/, потърсени за коментар във връзка с катастрофата с автобус, при която загинаха най-малко 45 души.

Реклама

Отсечки с концентрация на катастрофи за 2020 г. по данни на МВР на територията на област Перник са - участъкът от км 35+500 до км 36+100 на АМ "Струма", и пътят София - Кулата, от км 287+000 до км 287+300, съвпадащ с пътен възел "Даскалово" на АМ "Струма".

След като приключи огледът на разследващите органи, експерти на Агенция "Пътна инфраструктура" ще направят проверка на мястото на инцидента, за да се установят последствията от пожара върху настилката и увредените ограничителни системи /мантинели/, за да се прецени какви мерки ще бъдат предприети, посочиха от Агенцията.

Заради пътния инцидент движението в двете посоки на АМ "Струма" е ограничено в участъка от пътен възел "Даскалово" до пътен възел "Долна Диканя". Обходният маршрут е от пътен възел "Долна Диканя" - път III-627 - Радомир, и път I-6 до пътен възел "Даскалово", уточняват от АПИ.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама