Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10433382 www.bgdnes.bg

Малин Кръстев става жена

Актьорът с провокативна роля каквито обичал

Актьорът Малин Кръстев влезе в образа на жена в постановката "Лято и дим" в МГТ "Зад канала" под режисурата на Анастасия Събева по текст на Тенеси Уилямс.

"Много обичам образи, които са далеч от мен самия. Проф. Азарян например винаги е успявал да ме провокира с изненадващи и непривични за мен образи - кучето бях в "Лазарица", Оливия в "12-а нощ" и т.н. Актьорът трябва да се среща с великите автори през погледа на велики режисьори, за да разбере същината на професията си. Винаги трябва да си адвокат на ролята си, но понякога ми е много трудно това", казва Малин Кръстев.

Реклама

Най-големите овации той обира обаче с "Лято и дим", където влиза в образа и на Джон Бюканън-старши и на госпожица Басет - върлинеста, белокоса и силно гримирана жена в интелектуалния кръжок на Алма. Не е изненада, че Малин впечатлява с изключителна игра между пародията и трагедията и въобще не е смешен, напротив - дори в някои моменти е тъжен.

"Всяка роля може да бъде провокация, стига да я гледаш като такава. Но аз винаги съм обичал да съм различен", казва още актьорът, когото наричат Малинко.

Каталин Старейшинска и Богдан Бухалов са в другите централни роли - на Алма и на Джон. Бухалов вече участва и в Народния театър - в "Когато гръм удари, как ехото заглъхва" по Яворов и в "Нова земя" по Иван Вазов. С новата си роля и той успява да се справи блестящо като централен герой на Тенеси Уилямс.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама