Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10457347 www.bgdnes.bg

Момичето в Луковит е изнасилено, преди да бъде ликвидирано

Наркозависимият Анко Радославов премазал от бой жертвата

Безжизненото тяло на девойката е намерено от деца

Задържаха криминално проявения наркоман Анко Радославов за изнасилването и убийството на намереното във вторник 16-годишно момиче. Трупът бе открит от деца в недостроена сграда в Луковит. Охранителни камери са заснели последните минути от живота на жертвата, кадрите показва Нова телевизия.

Във вторник докато деца си играя в ромската махала в град Луковит, попадат на нещо ужасяващо. Малчуганите намират безжизненото и обезобразено тяло на 16-годишно момиче от ромски произход. Веднага дотърчават до родителите си, а те сигнализират на ченгетата незабавно. Криминалистите установяват видими следи от насилие, а впоследствие записи от охранителни камери се оказва, че са заснели нападението над беззащитната тийнейджърка.

Реклама

На тежките за гледане записи се вижда как 30-годишният Анко Радославов, който е наркозависим, догонва бягащото момиче, хваща я на ръце и я завлачва в близката недостроена сграда. Именно в тази сграда децата откриват трупа на следващия ден.

"Излезе от вкъщи в 11 часа в понеделник вечерта. Отиде в близката кръчма и към 23:30 часа вечерта се вижда на камерите как бяга от нападателя. Той я поваля на земята, хваща я, завлачва я в изоставената къща и там я убива. В 00:11 часа се вижда как Анко излиза сам от сградата, а детето не излиза", разказва Тошко Димчев, почерненият баща на убитата девойка, пред Нова телевизия.

"Как може 30-годишен да посегне на момиче на 16 г. да я изнасили и накрая да я убие", потресен е родителят.

От жителите на квартала става ясно, че убиецът е наркозависим. "Той се бие и дрогира. Беше в затвора за година и нещо. Да не го бяха пускали", споделя ядосано една от местните жени в махалата в Луковит.

От думи на жителите се разбира, че момичето е било жестоко обезобразено, и не са дали на родителите й да я видят. Хората от квартала искат най-тежкото наказание, ако се докаже вината на наркозависимия Анко Радославов.

Реклама

Жертвата се е занимавала с просия и има подозрения, че си е продавала тялото за пари. Полицията и прокуратурата в Ловешко продължават разследването и изясняването на обстоятелствата около убийството на 16-годишното момиче. Към момента не е ясно как точно е убита, но се предполага, че е била пребита до смърт, възможно е и да е била удушена. Статистиката показва, че насилници, които изнасилват жертвата, а после я убиват, повече пъти е чрез удушаване. Предстои да се извърши аутопсия на убитото момиче.

 Убийство в Луковит 2017 г.

Трима мъже пребиват до смърт 29-годишен младеж с дървени колове в Луковит. Камера на една от къщите е записала момента на атаката.

За срок от 72 часа в следствения арест в Ловеч са задържани трима местни мъже от ромската махала. Те са криминално проявени, на възраст 35, 24 и 22 години. Тримата били в дома на единия от тях, когато потърпевшият спрял недалеч с лек автомобил. Единият от обвиняемите започнал да го бие, а след това в боя се включили и другите двама с дървени колове. От побоя 29-годишният мъж починал вследствие на черепно-мозъчна травма, причинена от удар с твърд предмет. С единия от нападателите пострадалият имал стара вражда.

Реклама
Реклама
Реклама