Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10457676 www.bgdnes.bg

Нов финт на защитата на Кристиан Николов

Делото срещу Кристиан Николов, който блъсна смъртоносно журналиста Милен Цветков при жестока катастрофа навръх Великден миналата година, ще продължи с нови експертизи през март месец догодина. Защитата на подсъдимия изиска да се провери дали Агенция "Митници" е унищожила субстанциите, който се твърди, че са използвани от Николов, и ако не, то да бъдат представени за нови изследвания.

"Обикновено митниците много забавят унищожаването на такива вещества, така че е напълно възможно субстанциите да са още в техния склад", категоричен е адвокатът на Кристиан Николов Константин Симеонов.

Реклама

Защитникът на Николов поясни, че част от откритите в кръвта на обвиняемия субстанции се срещат в лекарства, които могат да бъдат поръчани даже онлайн. "Ние го направихме за проба, поръчахме и те дойдоха", заяви Симеонов.

"За другите вещества има друго евентуално обяснение. Не се знае какво е процентното съдържание на наркотиците, а че ги е имало в кръвта му. Не е като с теста за алкохол. Доколко са попаднали съзнателно, доколко това се е случило по друг начин, не е ясно", каза адвокат Симеонов след излизането от съдебната зала вчера.

Навръх Великден миналата година журналистът Милен Цветков изгуби живота си, след като Николов с джипа си се заби в колата на журналиста на червен светофар. Експертизите сочат, че подсъдимият е карал с близо 100 км/ч и е бил под въздействието на четири вида наркотици, предаде тогава Нова тв. В момента Николов е под домашен арест с електронна гривна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама