Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10469739 www.bgdnes.bg

Цоневи най-ефективни в "Левски"

Борислав и Радослав Цоневи са най-полезните играчи на "Левски" от началото на сезона, показва статистиката. Близнаците са с участие в половината от головете на "сините" в Първа лига.

Отборът на Станимир Стоилов се е разписал 21 пъти до момента. В 12 от головете са замесени двамата братя. Борислав е голмайсторът на "Левски". Попадението му срещу "Ботев" (Пд) при победата с 2:0 бе неговото пето. Той има и две асистенции на своята сметка. Вкара веднъж и за Купата на България - при разгромната победа с 7:0 над "Септември" (Симитли).

Реклама

Единственият гол на Радослав този сезон също е във вратата на "жълто-черните". Той се разписа в гостуването на "Коматево", загубено от "сините" с 1:3. Халфът обаче е топасистентът в тима. Радослав има 4 голови паса от началото на сезона. Последният от тях в събота, когато качи топката на главата за Гьоко Зайков за първото попадение срещу "Ботев". Голът бе дебютен за македонския бранител с екипа на "Левски".

Борислав отговори подобаващо на спекулациите за неговото бъдеще. В последно време заваляха информации, че той и неговият близнак - Радослав - няма да получат нови договори, тъй като треньорът Станимир Стоилов не бил доволен от тях. След победата над "Ботев" (Пд) плеймейкърът публикува във фейсбук снимка от радостта си след отбелязания от него гол.

"Така говоря аз... Само "сините", написа Борислав.

Той бе избран за Играч на мача и сподели, че победата е важна за отбора.

"Много важна победа за нас. Заслужихме този успех. Радвам се, че спечелихме последния си мач за тази година на нашия стадион. Целта винаги на "Герена" е да вкараме първи гол и да държим темпото до края на мача. На терена се усещахме много добре. Точките ни притискаха и това бе причината да бъдем леко сковани. Сега ще се отпуснем и ще играем по-добре", заяви Борислав.

Той ще пропусне последния мач на "Левски" за годината срещу "Берое" в Стара Загора заради натрупани пет жълти картона.

Радослав Цонев също изрази радостта си от победата с 2:0 над "Ботев" (Пд). Той благодари на "сините" фенове за подкрепата.

"Сините!!! Благодаря за подкрепата!", написа Ради Цонев към снимка с отбора във фейсбук.

500 минути "сух" Михайлов

Вратарят на "Левски" Николай Михайлов има 500 поредни минути без допуснат гол в Първа лига.

Вече пет мача той не е вадил топката от мрежата си. Към тях се добавя второто полувреме на мача с "Черно море", загубен с 0:1.

Михайлов се отчете и с две спасени дузпи от началото на сезона

Реклама
Реклама
Реклама