Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10503146 www.bgdnes.bg

"Гласът на България" Петя Панева: Заедно извоювахме фолклорът да е на върха

Цяла нощ не мигнах от вълнение, мисията ми да пробудя народната музика успя

"От вълнение и щастие не успях да мигна цяла нощ след победата. Благодарна съм от сърце на всички, които ме подкрепиха по пътя към спечеления финал, защото заедно извоювахме фолклорът ни да бъде на върха."

Това сподели пред "България Днес" Петя Панева, която грабна победата в "Гласът на България". Неделната вечер се оказа сбъдната мечта за 21-годишната народна певица с изумителен глас, който на няколко пъти разплака не само нейния ментор Галена и DARA, но и други участници в музикалното риалити, публика и зрители.

Реклама


В зрелищен финал и страхотна вокална битка между шестима изпълнители с изявени певчески таланти Петя блесна на сцената с дуетно изпълнение на "Катерино моме" с Деси Добрева, "Калиманку Денку" и отново на "Аврам Зорница думаше". С последното фолклорно изпълнение Петя откри сезона на "Гласът на България" в кастингите "на тъмно", а на 12 декември сложи черешката на тортата в един от най-бляскавите сезони на риалити формата.

"Не мога да скрия, че съм много горда, усещайки подкрепата на цяла България. Щастлива съм, че мисията ми да пробудя фолклора успя. Осъзнах, че съм успяла да си свърша работата. Очакванията към мен сега ще бъдат още по-големи и желанието ми занапред е творчеството ми да бъде в по-професионално направление. Ще продължа да работя усилено, а времето ще покаже какво ще ме очаква", сподели още пред вестника варненката, която успя да обедини България в смутни и кризисни времена. Нещо, което пролича в коментарите както и на Галена, така и на останалите ментори в журито Любо Киров, Иван Лечев и DARA.


В едни от най-емоционалните мигове в живота Петя все още не е помислила как ще оползотвори голямата награда от 50 000 лв. "Със сигурност ще бъдат насочени към нещо смислено, но тепърва ще се решава", каза варненката.

Панева няма търпение да се прибере вкъщи, където я очакват топлата камина и механата, в която традиционно семейство, приятели и роднини обичат да се събират в уютна обстановка, изпълнена с много песни, танци и усмивки.

"Много ми липсват тези моменти, те са моята същност. Но трябва да се стегна и да изживея всички тези радостни емоции. Това е истината - балансът между семейния уют на село и бурята от щастливи емоции", споделя още Петя.

Още в началото на декември "България Днес" разговаря с Петя, която по пътя към финала на музикалното риалити се превърна в един от най-ярките и обичани участници с разпознаваем и космически глас.

Реклама

"Ако спечеля "Гласът на България", печеля за цялата ни народна музика! Приела съм като моя мисия обичта и разпространението на нашия фолклор. Любовта на хората ми показа, че ценим изконните си, наши традиции", сподели тогава талантливата народна певица, пленила сърцата на милиони с изпълнението на "Я, изгрей, изгрей" и "Руфинка болна легнала".

"България Днес" пожелава от сърце успех и попътен вятър на талантливата Петя и нейното прекрасно семейство!

Реклама
Реклама
Реклама