Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10528085 www.bgdnes.bg

Човека паяк пленява Дубай с родни красоти (СНИМКИ и ВИДЕО)

От Седемте Рилски езера до Седемте арабски емирства заснема епични кадри от борда на 7 самолета, 7 хеликоптера и 7 балона

С епични кадри на природните ни забележителности Иван Кристоф, прочут като Човека паяк, пленява Дубай и света.

Реклама

За целта екстремният българин заснема изключително красиви кадри от борда на 7 самолета, 7 хеликоптера и 7 топловъздушни балона, с които представя премиерата на своя проект България - Канада - Обединени арабски емирства на световното изложение "Дубай Експо 2020".

Така Иван Кристоф прави хеттрик - невероятните видеа показват прелестните гледки от Седемте Рилски езера, през Седемте Мусаленски езера до Седемте емирства.

"На базата на моя опит, минал теста на времето в най-развитите икономически времена, в които съм летял със самолети, хеликоптери, парапланери, парашути и други летателни средства от леката и ултралеката авиация, както и проучванията по ИТ комуникации, маркетинг, реклама и менажиране на бранд, още когато бях студент в Университета на Торонто, съм забелязал, че най-ефективната реклама за популяризирането на една държава и дестинация са основните три неща: сигурност, атрактивност и уникалност", споделя пред "България Днес" Човека паяк.

По думите му, за добро или зло, се оказва, че България е сред най-скъпите дестинации за почивка за българина.

"Защото мислех да ходя за Коледа в Дубай, ама защо, като мога да дам още няколко хиляди лева и да ида на Велинград или с. Белчин... При това в Дубай или която и да е друга туристическа държава, особено всички около България, имат развита въздушна (търсене и спасяване) или такава за хеликоптерно аварийно и авиомедицинско спасяване спешна помощ. А засега единствено аз разработвам спешното реагиране по земя, вода и въздух за аварийно-спасителни мисии в рамките на "Златния медицински час" с епицентър на столицата и 100 км диаметър, като за тази цел ползвам хеликоптер в условията на война: действаш с това, с което разполагаш, а не това, с което трябва", разкри Кристоф още пред "България Днес".

Реклама

Той е категоричен, че България е може би единствената страна, която не е във война, но се самоунищожава с уникалната си и изкривена политика.

"Без значение дали тя е икономическа, политическа, рекламна, туристическа, в които туристическият сектор и лобисти ползват партизанска война за оцеляване, всяка една държава впряга дори специалните си служби, за да привлича повече туристи и инвестиции в нея", допълва той.

Затова изпълненият с множество идеи и усилено работещ по техните реализация специалист по екстремно катерене и слизане има своята визия как България и светът днес да разберат огромната сила, ресурси и способност, с които разполага страната ни.

Наред с впечатляващия филм Кристоф работи по още една идея за внушителна реклама на България - полет с топловъздушен балон, посветен на развитието и иновациите под каузата "Обединени за България".

Той е категоричен, че именно Дубай е мястото, където на най-високо ниво може да се споделят иновации като полетите, показващи как се увеличава сигурността във въздуха, по земя и суша.

Той и екипът му вече правят въздушни тестове с първия в света сгъваем компютър. Замисълът е от борда на балона да бъдат заснети различни перспективи на интересни места.

По-късно Кристоф и сподвижници на каузата "Обединени за България" обикалят по въздух морската столица и крайбрежието. Според новатора от небето то наподобява досущ границата между сушата и морето в Персийския залив.

Иван Кристоф планира да покаже лентата премиерно на честването на 30-годишнината на дипломатичните взаимоотношения между България и Обединените арабски емирства. Филмът ще проследи българските успехи - от постигнатото от родните космонавти преди години до днешните новаторски инициативи за обучение на спасители на бъдещето.

С кредото "Бъдещето в движение" ще бъде сложена черешката на тортата - представяне на кадри от полетите из целия свят - от Седемте Рилски езера до Седемте арабски емирства.

Реклама
Реклама
Реклама