Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10608683 www.bgdnes.bg

Вратарят Митов обявен за сър в Англия

Българският вратар Димитър Митов бе провъзгласен за сър в Англия! Стражът се превърна в големия герой в турнира за Купата на Англия, след като неговият "Кеймбридж" отстрани сензационно новобогаташите от "Нюкасъл" след победа с 1:0 като гост. С основна заслуга за това е именно Митов, който направи общо 10 спасявания и бе обявен за играч щ1 на мача. Българинът впечатли с няколко фантастични изяви, едно от които в добавеното време на срещата. Официалният туитър акаунт на ФА къп в Туитър го нарича сър и добавя, че това звучи добре. Митов бе аплодиран дори от феновете на "Нюкасъл" - на трибуните имаше над 50 000 души.

Вратарят е роден в Козлодуй и е възпитаник на школата на Христо Стоичков. Той заминава в Англия още като 16-годишен и подписва ученически договор с "Чарлтън". Осем години по-късно пази за "Кеймбридж" в Лига 1 (третото ниво на футбола в Англия). Митов мечтае за повиквателна в националния отбор, но до този момент никой от треньорите не го е търсил. Той си пожела да се изправи срещу любимия си отбор "Манчестър Юнайтед" в следващия кръг на турнира.

"Страхотно начало на годината - заяви Митов след триумфа. - Този успех не се дължи на мен, защото ако не вкараме гол, няма как да спечелим. В личен план съм много щастлив. Затова играем футбол - за да можем да се изправим срещу големите играчи, срещу отборите от Премиър лийг - коментира Митов след триумфа. - Обичам да съм вратар, да се хвърлям, за да изкарвам прехраната си. Нямам думи. Никога няма да забравя момента през първото полувреме, когато спасих удара на Джейкъб Мърфи, избивайки го над напречната греда, и дори феновете на "Нюкасъл" ме аплодираха. Аз съм фен на "Манчестър Юнайтед", така че искам в следващия кръг да гостуваме на "Олд Трафорд"." 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама