Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10657683 www.bgdnes.bg

Белград чака Джокович като герой

Призив Новак Джокович да бъде посрещнат по шампионски в Белград циркулира в медиите в Сърбия, след като стана ясно, че първата ракета в света на мъжкия тенис е депортиран от Австралия. Ноле се качи на самолет за Дубай вчера по обяд българско време. Но не беше ясно от арабското емирство кога и накъде ще поеме. В родината му очакват той да се прибере у дома.

Тримата съдии от Федералния съд решиха, че сръбският тенисист все пак трябва да бъде депортиран, но добавиха и клауза за покриване на всички разходи, направени по случая. Става въпрос за 500 000 долара. Това едва ли ще е проблем за Ноле, който според "Форбс" има състояние от 220 млн. долара. Сърбинът заяви, че няма да обжалва решението и ще се прибере в Европа.

Реклама

Джокович опита да влезе в Австралия на 6 януари на базата на специално медицинско изключение, тъй като на 16 декември е дал положителен резултат на PCR тест и може да не се ваксинира до 16 май 2022 г. На летището граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за пет дни в хотел за мигранти. Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана все пак възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран. След няколко дни в размисъл имиграционният министър Алекс Хоук излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина. Накрая и Федералният съд реши същото.

Мястото на първата ракета в света за започващото днес Открито първенство на Австралия ще бъде заето от щастливия губещ Салваторе Карузо. Карузо заема №150 в ранглистата на ATP.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама